Retteketet… het dak gaat eróp! Nog even en AZ is niet meer dakloos

Foto: Wim Meijer Fotografie

Het is alweer anderhalf jaar geleden dat het dak boven de Molenaarstribune van het AFAS Stadion het begaf onder de kracht van een zomerstorm. Gelukkig kwam iedereen met de schrik vrij, maar het betekende wel het begin van een langdurige en kostenrovende operatie.

Inmiddels gaat de operatie een cruciale fase in. Het moment komt namelijk dichtbij dat een enorm spant, met een gewicht van ruim 600 ton en een overspanning van 170 meter op 17 meter hoogte, met twee enorme kranen over het stadion wordt getild en geplaatst wordt op vier geavanceerde oplegpunten. Een enorme operatie die gepland staat voor ergens in de loop van de maand maart.

Spant met een gewicht van meer dan 600 ton staal en een overspanning van 170 meter, bijna klaar om op z’n plek boven het stadion te worden getild.

Een exacte datum is niet te geven omdat de weersomstandigheden geschikt moeten zijn. Vooral de wind kan een belemmerende factor zijn.

Als die operatie eenmaal geslaagd is dan wordt het een kwestie van tijd dat het dak verder vorm krijgt. De bedoeling is in ieder geval dat aan het begin van voetbalseizoen 2021-2022 alle supporters (als de corona-omstandigheden dat toelaten) weer vanaf een droog plekje de wedstrijden van de hoofdmacht van AZ kunnen volgen.

Hierbij enkele foto’s van het stadion zoals het er afgelopen week bijstond met ook de enorme spant die nu nog voor het stadion ligt, bijna klaar voor de ‘grote lift’:

Reacties

Cookieinstellingen