Herstelt oeverconstructie Hoornse Vaart, fietspad Molenkade afgesloten

Foto: Provincie Noord-Holland

ALKMAAR – De provincie Noord-Holland herstelt de oeverconstructie langs de Hoornse Vaart in Alkmaar. Om de damwanden veilig aan te kunnen brengen is het fietspad op de Molenkade tussen het Zwijnsmeerpad, ter hoogte van de Arie Berkhoutbrug, tot aan de Herenweg, bij de tweede Halve Maansbrug, afgesloten.

(bron: NH Nieuws)

Fietsers worden tot begin april omgeleid via het Zwijnsmeerpad, Hoornseweg en de Herenweg.

Het herstellen van de oevers gebeurt in verschillende fasen. De werkzaamheden aan de Molenkade zijn naar verwachting begin april afgerond. Ook de steigers worden dan weer teruggeplaatst. De boten met een ligplaatsontheffing kunnen vanaf 1 april weer terug naar de oorspronkelijke ligplaats langs de Hoornse Vaart en hoeven niet langer gebruik te maken van de tijdelijke aanmeerlocatie.

Stalen damwand
Vanaf 8 maart starten ook de werkzaamheden, iets verder op aan de oevers, ter hoogte van de Breelaan. De aannemer verwacht op deze locatie ook begin april klaar te zijn. De damwand bij Ursum wordt half maart vervangen door een nieuwe stalen damwand. Deze werkzaamheden duren ongeveer twee weken.

Dertig jaar
De provincie Noord-Holland vervangt en verstevigt op meerdere locaties de oevers van de Hoornse Vaart en Huigen Vaart zodat deze weer dertig jaar meekunnen.

De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats aan de vaarweg vanaf de Frieseweg in Alkmaar, langs de Molenkade/ Hoornseweg, de Huigendijk (N508) en Rustenburg tot aan Ursem. De werkzaamheden zijn vorig jaar november gestart en duren tot mei 2021.

Reacties

Cookieinstellingen