Vaccinatielocatie Alkmaar dicht vanwege storm

Foto: Wim Meijer Fotografie

NOORD-HOLLAND – Vanwege de voorspelde zware windstoten die de provincie morgen zullen teisteren, heeft de GGD Hollands Noorden de geplande coronavaccinaties in Middenmeer en Alkmaar geschrapt. In de GGD-regio’s Amsterdam-Amstelland en Kennemerland gaat het prikken wel gewoon door.

(bron: NH Nieuws)

Het besluit om de deuren van de vaccinatiestraten in Alkmaar en Middenmeer gesloten te houden, is genomen op basis van advies van Losberger de Boer, het bedrijf dat in de GGD-regio Hollands Noorden de vaccinatietenten levert.

Volgens  Losberger de Boer is dat advies niet ingegeven door gebrek in vertrouwen in het eigen materiaal. “Het heeft te maken met comfort”, aldus Onno Koole. “De tent kan gaan bewegen door de wind, en de wind kan een hard geluid veroorzaken. Dan lijkt het mij ook niet leuk om een prik te halen, want dat is al eng genoeg.”

Het bedrijf heeft de GGD overigens alleen geadviseerd de vaccinatiestraten in Middenmeer en Alkmaar morgen te sluiten, omdat die op ‘open locaties’ zijn gevestigd. In Alkmaar staat de vaccinatielocatie op het festivalterrein aan de Olympiaweg, in Middenmeer staat het paviljoen op bedrijventerrein Agriport. “Vooral op open locaties kan de wind huishouden”, aldus de GGD Hollands Noorden in een persbericht.

Reacties

Cookieinstellingen