Een prachtige- en unieke foto maken, niet alleen een kwestie van ‘klik’

Foto: Wim Meijer

Iedere gepassioneerde fotograaf is waakzaam, kijkt om zich heen en wanneer die unieke kans zich voordoet, en dan is het snel handelen. Maar soms valt alles op z’n plek. Net tijd genoeg voor de juiste camera instellingen en dan dat bijzondere moment….

Foto Wim Meijer, tekst Charles Duijff

Dat overkwam Nieuws.nl fotograaf/journalist Wim Meijer de afgelopen week. Tijdens een wandeling door de natuur in het Amstelveense ‘Oeverlanden de Poel’ bereidde een Zwaan z’n landing op het water voor. Flappen uit, gas terugnemen, roer recht en sierlijk landen zoals een goed piloot waardig. Ik wilde u de foto niet onthouden. Indrukwekkend de spanwijdte van de vleugels en de ‘flappen’, de veren die de vogel gebruikt om af te remmen zijn gedetailleerd te zien.

Voor wie de foto wat groter wil zien, klik op onderstaand exemplaar (lees verder onder de foto)Dankzij het digitale tijdperk is het fotoresultaat, weliswaar in het klein, meteen te zien op het scherm van de camera. Dat was vroeger wel anders. In het analoge tijdperk moest het filmrolletje eerst worden ontwikkeld om te zien of een foto was gelukt. Een kostbaar tijdperk, het analoge wat betreft fotografie.

Unieke fotomomenten

Tja, zo’n uniek fotomoment….Het overkwam fotograaf Wim Meijer al eerder, bijvoorbeeld tijdens een riddertoernooi bij de ruïne van Brederode te Santpoort (Velsen), toen hij ook op het juiste moment een foto kon maken van het doorklieven van een meloen….Op onderstaande foto ziet u gedetailleerd de pitjes die vrijkomen na het doorklieven van de meloen. Een ‘pittige foto’ dus. Nog meer mooie foto’s bewonderen? Ga dan naar Wim z’n facebookpagina (link onder de foto) Ook deze foto kunt u vergroten door er op te klikken….

Facebook Wim Meijer

Reacties

Cookieinstellingen