Alkmaarse jongeren vullen maatschappelijke diensttijd in via de sport

Young Black man with fashionable hairstyle drinking water from the bottle and listening to his teammate after game
Foto: Sport-z, aangeleverd

Stichting Sport-Z start vrijdag 23 april met het project ‘Set Your Life Goals’. Hierbij geven jongeren van 14 t/m 27 jaar invulling aan hun maatschappelijke diensttijd door middel van sport. Gedurende meerdere weken komen zij bij elkaar om samen hun talenten te ontdekken en een eigen Life Goals Plan op te stellen.

Er zijn nog enkele plekken vrij in de groep, aanmelden kan via www.sport-z.org/setyourlifegoals.

Iets goeds doen voor een ander, nieuwe mensen ontmoeten en tegelijkertijd je eigen talenten ontdekken. Dat is bedoeling van de MDT, de maatschappelijke diensttijd. Het project Set Your Life Goals geeft invulling aan de MDT door middel van sport. Het traject start met 8 Life Goals sessies bij Outdoorpark Alkmaar op de vrijdagmiddag. Tijdens deze sessies wisselen theorie en praktijk elkaar af, waarbij ook Bekende Nederlanders voor de groep staan om ervaringen te delen. De sessies staan in het teken van onderwerpen die vanuit de methodiek van Life Goals Nederland zijn opgesteld, zoals respect en vertrouwen. Hierna start een traject op de sportieve MDT-doe plek waar wordt gewerkt aan een eindevenement. Het hele traject wordt begeleid door de maatschappelijke sportcoaches van Sport-Z, Jelle en Yalmard.

Er staat een enthousiaste groep jongeren klaar om met het programma te starten, maar er is nog ruimte voor extra aanmeldingen. Deelname is gratis en aanmelden kan dus via www.sport-z.org/setyourlifegoals.

 

Reacties

Cookieinstellingen