Nagluren bij Duurzame Buren in regio Alkmaar

Foto: Omgevingsdienst NHN

Eind juni bracht de groene reporter een bezoek aan zes unieke woningen in regio Alkmaar. Comfortabel met de benen op tafel konden inwoners via hun beeldscherm meekijken naar online rondleidingen door energiezuinige en duurzame woningen. Geheel coronaproof. De rondleidingen en livestreams zijn nu terug te zien!

Van een oud arbeidershuisje met groen dak tot een nieuwbouwwoning met regenwater opslag. Van 20 t/m 25 juni leidde de groene reporter Raoul Santibañez kijkers elke dag rond door een woning in de regio, die door de bewoners duurzamer was gemaakt. Zij vertelden er enthousiast over. In de livestream stelden kijkers hun vragen aan de bewoners en een onafhankelijk energieadviseur. Inspirerende sessies vol informatie, tips en motivaties zijn het resultaat.

Veel inwoners uit de regio gluurden mee bij dit initiatief van de gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heerhugowaard, Heiloo en Langedijk. Voor inwoners die de rondleidingen gemist hebben en alsnog ideeën willen opdoen voor het energiezuinig en comfortabel maken van de eigen woning, is ‘nagluren’ via www.duurzaambouwloket.nl/gluren-alkmaar nu mogelijk.

Gratis onafhankelijk advies
Inwoners die geïnspireerd zijn geraakt en willen weten hoe zij hun woning kunnen verduurzamen, zijn bij het Duurzaam Bouwloket aan het goede adres. Bij dit onafhankelijke energieloket kunnen inwoners terecht met al hun vragen over de juiste stappen, duurzame maatregelen en subsidies. Voor inwoners uit Bergen, Castricum en Heiloo zijn er gratis maatwerk adviesgesprekken beschikbaar gesteld door de gemeenten. Het telefonische adviesgesprek duurt circa 30 minuten. Na afloop ontvang de inwoner een stappenplan op maat. Aanmelden of meer informatie? Neem contact op door te bellen (072 – 743 39 56) of te mailen ([email protected]).

Reacties