“Tefredo’s Talenten Spektakel” op Strand van Luna Heerhugowaarad

Foto: Tefredo’s Talenten Spektakel

Na bijna twee jaar opgeslagen te hebben gestaan, klapperen de zeilen van Tefredo’s circustent weer zachtjes in de wind op het Strand van Luna in Heerhugowaard. Binnen is een heus spektakel gaande, waarin alle talenten uit Heerhugowaard en omstreken hun kunsten komen vertonen in het midden van de piste. Van kinderen, die mee hebben gedaan aan één van de workshops; tot (semi-)professionele theatermakers en muzikanten.

“Tefredo’s Talenten Spektakel” belooft een heus festijn te worden, waarbij het publiek de gehele dag door amusement en vermaak wordt geboden. En u kunt daar bij zijn!

Circus- en Theaterschool Tefredo staat dit jaar voor de tiende keer op het Strand van Luna met haar circustent. Volgens circusdirecteur Fred Meijer reden om groots uit te pakken: “Omdat we deze zomer voor de tiende keer workshops gaan geven en theater gaan maken in onze circustent, willen we er een extra groot feest van maken. Daarom staan we dit jaar met drie verschillende tenten, waarin een breed scala aan workshops en voorstellingen te volgen zijn.”

(foto: Tefredo’s Talenten Spektakel – aangeleverd)

Hierbij kan worden gedacht aan workshops yoga, djembé, dans en natuurlijk circus; maar ook theatervoorstellingen voor kinderen en volwassenen. “Het programma is voor dit jaar aanzienlijk gegroeid,” vertelt Fred trots. “Zo hebben we een groter aanbod aan workshops, maar ook een groter aanbod aan theaterprogramma. We spelen ons eigen theatrale circusvoorstelling ‘Fabrique du Cirque’; worden er verhalen verteld door Martin; en openen we iedere dag met een voorleesontbijt. Zelfs ons avondprogramma is groter geworden. Daar waar we in voorgaande edities één theater en/of muziekprogramma per avond gepland hadden staan, bieden we nu drie programma’s aan. Hierdoor hebben we een veel breder aanbod voor ons publiek en kan een ieder worden vermaakt.”

Hoewel er deze editie veel is veranderd in de circustent, blijft het Tefredo team werken aan dit spektakel met dezelfde doelstellingen ten opzichte van voorgaande jaren. “Voor ons blijft het allerbelangrijkste talenten in en rondom Heerhugowaard een podium te bieden,” zegt Meijer. “Op die manier kunnen zij hun creatieve- en artistieke kunsten vertonen voor een publiek en zichzelf ontwikkelen op het podium.”

Foto: Tefredo’s Talenten Spektakel – aangeleverd

Ook kinderen begeleiden tijdens de workshops om hen daarna een plekje in de spotlights te geven, is heel belangrijk voor Fred. Hij vertelt: “De kinderen, die meedoen aan onze workshops, leren in twee uur tijd jongleren, ton lopen, bal lopen, koord dansen en ga zo maar door. Na het oefenen maken ze een eigen act en mogen zij deze vertonen in onze piste. Mogen, want niks moet bij onze circusschool. Het is dan fantastisch om te zien, dat kinderen in twee uur tijd zoveel zelfvertrouwen opdoen en werkelijk stralen in het midden van de piste.”

Uiteindelijk is het bijna twee jaar geleden, dat de circustent opgebouwd heeft gestaan en Circus- en Theaterschool Tefredo een feestje op het Strand van Luna heeft kunnen geven. “Vorig jaar kon ‘Tefredo’s Talenten Spektakel’ helaas niet doorgaan door corona,” aldus de circusdirecteur. “Toen waren wij al druk bezig met de voorbereidingen en daarom gaan we het nu dubbel en dwars inhalen. Wij hopen dan ook iedereen te kunnen begroeten in onze circustent op 12, 13, 14 en 15 augustus 2021!”

Wilt u er op een of meerdere van bovenstaande data bij zijn en genieten van de grappigste voorstellingen; de leukste workshops; en de spannendste verhalen? Dan kunt u uw kaarten bestellen via de website www.tefredo.nl. Ook alle overige informatie met betrekking tot tijden van aanvang en de programma’s zelf vindt u hier terug. Wilt u nog meer informatie ontvangen en/of heeft u vragen? Dan kunt een mail sturen naar [email protected] of bellen met 06-29324463.

Reacties

Cookieinstellingen