Alkmaar.Nieuws.nl van start met zowel lokaal als ‘gemeentegrensoverschrijdend’ nieuws in de regio Kennemerland

Foto: Wim Meijer Fotografie

Na de hele IJmond, Haarlem, Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort en Zaanstad is nu ook Alkmaar.Nieuws.nl online. Daarmee beslaat de lokale nieuwssite nagenoeg de complete regio Kennemerland.

(tekst en foto’s: Wim Meijer)

De redactie van Alkmaar.Nieuws.nl is in handen van Wim Meijer en Charles Duijff. Wim is al sinds oktober 2015 actief met Beverwijk.Nieuws.nl en heeft daarna ook de andere IJmondgemeenten opgestart. Charles heeft inmiddels ook een flinke rugtas met redactionele ervaring met twee jaar redactievoering voor Nieuws.nl voor de gemeenten Heemstede en Bloemendaal.

Stadskantoor Alkmaar: de plek waar veel Alkmaars nieuws vandaan zal komen.

Alkmaar.Nieuws.nl kijkt tot over gemeentegrenzen
Met het in beheer nemen van Alkmaar.Nieuws.nl denken Wim en Charles ook meerwaarde te kunnen geven aan de nieuwssites van de gemeenten die zij al beheren.

‘Nieuws houdt immers niet op bij de gemeentegrenzen’, aldus Wim. ‘Natuurlijk focussen we ons voor gemeentelijke sites op het nieuws uit de betreffende gemeente. Maar we houden vooral ook rekening met datgene wat de bezoekers van onze sites bezighoudt, en dat houdt niet op bij een gemeentegrens. Grote evenementen of gebeurtenissen in steden zoals Alkmaar en Haarlem zijn maar al te vaak ook interessant voor de inwoners van de omringende gemeenten”.

AZ-fans vinden we in heel Kennemerland en Noord-Holland.

Grote evenementen interessant nieuws voor heel Kennemerland
Als voorbeeld noemt Wim o.a. Bevrijdingspop in Haarlem, waar publiek naartoe stroomt uit de hele regio, van bollenstreek tot IJmond, Zandvoort en Haarlemmermeer. En ook voor Alkmaar zijn zulke voorbeelden te bedenken, zoals voetbalclub AZ, die meespeelt in de landelijke top, en daardoor dus ook volop fans heeft in de andere gemeenten binnen Noord-Holland. Of de recentelijk gelopen LeChampion Wandelvierdaagse waar maar liefst 6000 wandelaars aan deelnamen uit de wijde omtrek.

Overbekend maar nog altijd leuk: de Alkmaarse Kaasmarkt.

Mooie plekjes en bijzondere exposities
Daarbij heeft Alkmaar, net zoals Haarlem, volop mooie plekken, veel voor het internationale toerisme (denk alleen maar aan de Kaasmarkt), maar ook veel lokale, minder bekende plekken, die dubbel en dwars aandacht en een bezoek waard (ook vanuit de andere plaatsen binnen Kennemerland), zoals de Hortus (nu al een uitgebreid verhaal op Alkmaar.Nieuws.nl) of de door Kunstuitleen Alkmaar georganiseerde buiten-beeldententoonstelling BEDE-VAART op Het Bolwerk in Alkmaar (ook uitgebreid terug te vinden op Alkmaar.Nieuws.nl)

Hortus Alkmaar in beeld bij Alkmaar.Nieuws.nl

Natuurlijke- en culturele hoogtepunten
Op Alkmaar.Nieuws.nl gaan Wim en Charles volop aandacht besteden aan al die ‘gemeentegrensoverschrijdende’ evenementen, aan die bijzondere plekjes in het Alkmaarse die ook slechts op 20 minuten autorijden van Beverwijk of Heemskerk liggen. Ook richten Wim en Charles zich op de veelheid aan mooie culturele hoogtepunten die Alkmaar rijk is en die ook voor Zandvoorters, Heemstedenaren en Bloemendalers de moeite waard zijn om even in de auto te stappen. Je kunt daarbij denken aan de wekelijkse orgelconcerten in de Grote Kerk of aan ‘Zomer op het Plein’, met iedere zaterdagavond en zondagmiddag concerten in de open lucht op het Canadaplein.

Grote Kerk in Alkmaar: tot oktober nog te beklimmen tot op het dak in kader van 500-jarig jubileum.

Meegenieten via Alkmaar.Nieuws.nl
Maar ook als je niet in die auto stapt kun je via Alkmaar.Nieuws.nl toch meegenieten van deze evenementen, omdat Wim en Charles met verslagen en veel hoogwaardig film- en fotomateriaal alles in beeld zullen brengen en zullen delen.

Al met al dus reden genoeg, ook als je niet in Alkmaar woont, maar belangstelling hebt voor sport, cultuur en natuur in de regio, om Alkmaar.Nieuws.nl te volgen. Dat kun je doen door te gaan naar de Facebookpagina van Alkmaar.Nieuws.nl en deze te liken.

Wim en Charles zullen je niet teleurstellen!

Reacties

Cookieinstellingen