Geboren Alkmaarder Maarten van der Weijden (37) verovert de harten van Nederland

Foto: Charles Duijff

Zwemmen in open water. Het wordt ons allen in deze periode van het seizoen sterk afgeraden vanwege gezondheidsrisico door schadelijke bacteriën. Maarten van der Weijden doet alles om bij te dragen aan het bestrijden van de vreselijke ziekte kanker. U volgt het allemaal in de nationale media. Hij zwom…en zwom… Ongelooflijk!

(klik op onderstaande foto voor vergroting) Tekst en foto’s Charles DuijffIk ontmoette Maarten in maart j.l. in Heemstede, waar hij zich ook inzette voor zijn medemens. Tijdens de zwem-inspanning die hij toen leverde ging het om de belangen van onze gezondheidszorg. Hij verbond 14 zorgregio´s door ze in één etmaal allemaal te bezoeken en bij verschillende zorg- en welzijnsorganisaties een stuk te zwemmen, want de zorg gaat immers ook 24/7 door. Tijdens die week openden meer dan 1.000 zorg- en welzijnsorganisaties de deuren om te laten zien hoe het is om in de sector te leren en te werken…Maarten is een toegankelijke- en aardige persoon. Hij leed zelf aan acute lymfatische leukemie en moest chemokuren en een stamceltransplantatie ondergaan. Het zou vier jaar duren voor hij volledig genezen werd verklaard. Hij pakte daarna het zwemmen weer op en werd meteen kampioen op de 800 meter vrije slag.

(bron: Wikipedia)

Op 16 december 2008 maakte Van der Weijden bekend te stoppen met zwemmen. Hij zei dit tijdens zijn speech die hij gaf toen hij tot sportman van het jaar 2008 was uitgeroepen: “Nu ik heb kunnen laten zien wat er allemaal mogelijk is na kanker, is de cirkel rond.” Hij gaf aan geen slaaf meer te willen zijn van zijn eigen prestatiedrang. Hij blijft zich echter inzetten voor de strijd tegen kanker. Nou en dat is wel gebleken de afgelopen dagen.Ik heb (en u ook denk ik) me wel zorgen gemaakt om wat hij nu van zijn lichaam heeft gevraagd. 4 nachten niet of nauwelijks geslapen, behoudens nu en dan even rust tussendoor. De enorme afstand die hij heeft afgelegd in deels verontreinigd water. Wat kan je lichaam aan….

Maarten van der Weijden mogen we met trots onze ‘Bridge Over Troubled Water’ noemen!

Hieronder nog even het filmpje van zijn inzet in Heemstede

Reacties

Cookieinstellingen