Nieuwe betonvloer ijsbaan De Meent ligt te ‘shinen’ na slopende 20 uur durende werkdag

Gisterochtend reden de eerste betonwagens over de ‘brug’ naar het middenterrein van IJsbaan De Meent, van waaraf in totaal 1000 kubieke meter beton moest worden gestort ter realisatie van de vloer, waarop straks in oktober het ijs komt te liggen.

Gedurende de gehele dag reden de in totaal 90 betonwagens af en aan, iedere 6 minuten een nieuwe wagen, om het beton aan te voeren. En toen het eenmaal lag moest alles nog worden ‘gladgestreken’. Het was uiteindelijk al diep in de nacht toen iedereen tevreden het eindresultaat kon bekijken. Nou ja, eindresultaat… Het èchte eindresultaat laat nog een maand op zich wachten. Want het uitharden zal nog de nodige tijd in beslag nemen, en daarna zal ook het terugbrengen van de temperatuur om uiteindelijk tot ijs te komen heel geleidelijk moeten gebeuren.In ieder geval kan iedereen persoonlijk het resultaat bekijken op 12 oktober, als IJsbaan De Meent weer voor het publiek wordt geopend.

Foto- en filmimpressie
Hieronder nog een uitgebreide fotoserie, gemaakt door Alkmaar.Nieuws.nl gedurende het aanbrengen van het beton. Vergeet ook niet om op de hoofdfoto te klikken bovenaan dit artikel. Daar een filmimpressie van het hele gebeuren.

Reacties

Cookieinstellingen