Oost-Europese en Franse muziek in Laurentiuskerk

Foto: stichting Vrienden van het Orgel

Op zaterdag 15 september geeft de Haagse organiste Anna Karpenko een Zomeravondconcert op het Pels-orgel van de Laurentiuskerk in Alkmaar.

Anna Karpenko komt uit Rusland en is getrouwd met de Nederlandse organist Bert den Hertog. Zij heeft een tweeluik samengesteld van muziek uit Oost-Europa en Frankrijk.

Van de Russische componist Georgi Sviridov speelt Anna een Wals, gebaseerd op de novelle ‘De Sneeuwstorm’ van de Russische schrijver Alexander Pushkin.
Christofor Kushnarev was van Armeense afkomst en Peeter Süda kwam uit Estland. Van beide componisten horen we onder meer volksliedmelodieën uit hun vaderland.

Het tweede deel van haar concert heeft Anna Karpenko gereserveerd voor muziek uit Frankrijk. Meditatieve muziek van César Franck en Jehan Alain en lichtvoetige muziek van Joseph Bonnet.
Anna Karpenko besluit haar recital met een virtuoze toccata van Henri Mulet over ‘Tu es Petra’, de apostel Petrus, de rots waarop de kerk is gebouwd. Een wervelende typisch Franse orgeltoccata, zeer effectief en meeslepend. Meer informatie en toegang

  • Het Zomeravondconcert op 15 september begint om 20.00 uur.
  • Locatie: Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68, Alkmaar
  • De toegang bedraagt € 10; Vrienden Grote Kerk en Vrienden van het orgel betalen € 8. Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl
  • Kijk voor meer informatie op www.alkmaarorgelstad.nl.

Reacties

article
7599
Oost-Europese en Franse muziek in Laurentiuskerk
Op zaterdag 15 september geeft de Haagse organiste Anna Karpenko een Zomeravondconcert op het Pels-orgel
https://alkmaar.nieuws.nl/algemeen/7599/oost-europese-en-franse-muziek-laurentiuskerk/
2018-09-10T22:35:51+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/10/2018/09/10223426/Anna-Karpenko-IMG_5966.jpg
Anna Karpenko, Laurentiuskerk
Algemeen, Cultuur