Uitdagende en avontuurlijke voorstellingen komende maand in TAQA Theater De Vest

Foto: Sanne Peper

Liefhebbers van verrassend en avontuurlijk theater komen in het nieuwe theaterseizoen volop aan hun trekken in TAQA Theater De Vest. De komende maand is een aantal avontuurlijke voorstellingen geprogrammeerd van gevestigde gezelschappen en nieuwe makers.

De theaterhit ‘HORROR’ is terug!
Theatermaker Jakop Ahlbom komt op dinsdag 23 oktober nog een keer terug naar De Vest met de bloedstollende theatervoorstelling ‘HORROR’. De voorstelling is een ode aan de horrorfilm en zit vol special effects, theater, mime en illusionisme. Na het succes in Nederland in 2015 speelde ‘HORROR’ in vele uitverkochte zalen in Europa en zelfs in Australie. Het verhaal speelt zich af in een oud huis, dat wordt geteisterd door een tragische familiegeschiedenis.

Het Debuut: jonge theatermakers aan het werk
In ‘Het Debuut’ krijgen jonge theatermakers een kans om zich voor het eerst in het professionele theaterveld te tonen. Op zaterdag 29 september brengen Tarik Moree en Tim Olivier Somer de voorstelling ‘My dinner with’, die zich afspeelt in een sjiek restaurant. Een voorstelling waaraan 15 bekende regisseurs, waaronder Marcus Azzini, Theu Boermans,, Michel Sluysmans, Nina Spijkers en Guy Weizman meewerken.

Het leven buiten de digitale wereld
We leven in een digitaal tijdperk en worden steeds afhankelijker van ons online bestaan. In ‘The Gentle Woman’ van Mugmetdegoudentand op zaterdag 6 oktober besluit een vrouw haar online bestaan te wissen, waarbij ze wordt geconfronteerd met vragen over wie ze eigenlijk is en wat menselijkheid nog betekent. Een beeldende, muzikale trip door een schemerachtige wereld tussen technologie en mens, tussen on- en offline, tussen leven en dood.

Hallucinerende beeldentrip
De door de pers bekroonde hallucinerende beeldentrip ‘Headroom’ van theatermakers Boogaerdt/VanderSchoot en Erik Whien is op vrijdag 12 oktober in de Kleine Zaal te zien. Een voorstelling in het donker, waarin de theatermakers het publiek meenemen op visuele reis door de duisternis. De voorstelling is genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2018.

Schaamteloze sketches, lollige liedjes en prutserige parodieën
De Theatertroep rolt na het festivalseizoen de zalen in om daar de zomer voort te zetten met ‘Vaudeville III’. Een hedendaags programma met een breed scala aan schaamteloze sketches, lollige liedjes, vette valpartijen en prutserige parodieën over het leven in al zijn onvolmaaktheid en een ode aan de falende mens. Te zien op donderdag 25 oktober om 20.30 uur

Meer informatie en toegangskaarten
Een aantal van bovengenoemde voorstellingen maakt deel uit van de serie ‘Vers van De Vest’. Een zorgvuldig geselecteerde reeks van 24 uitdagende en avontuurlijke voorstellingen. Kijk op www.taqatheaterdevest.nl voor meer achtergrondinformatie en trailers van alle voorstellingen.

Reacties

Cookieinstellingen