Column van de Dag: Iedereen heeft een uniek verhaal

Foto: Hans Luijendijk

Iedere week een column op Nieuws.nl van ondernemers binnen het Oude Administratiegebouw in Castricum die zich bezig houden met o.a. training en coaching, voedings- en gewichtsconsult en traditionele en complementaire geneeskunde. Vandaag Hans Luijendijk, mental coach, met zijn eigen unieke verhaal.

Iedereen heeft een uniek verhaal (door: Hans Luijendijk)

Hij was een jongen die niet zo nodig op de voorgrond hoefde te staan. Maar eentje die zich wel liet zien als hij iets belangrijk vond, zoals sporten met vrienden, of het nastreven van rechtvaardigheid.

Die bescheidenheid was verdwenen zodra Hans binnen de krijtlijnen van het voetbalveld bezig was: dan ontpopte hij zich tot een gedreven aanjager van zijn team, die niet te beroerd was om zelf de nodige gaten te dichten. Buiten schooltijd, en soms ook tijdens, was hij in het park aan het “ballen”. Met de buurtjongens die – soms met tegenzin – door hem waren meegenomen om twee teams te kunnen maken. In de overige tijd organiseerde Hans graag een sport- of spelevenement voor bekenden van school of uit de buurt. Al op jonge leeftijd had hij oog voor het enthousiasmeren van de spelers en het versterken van hun mogelijkheden.

Zelf had hij één hoger doel: profvoetballer worden. Toen dat uiteindelijk vanwege een blessure niet lukte ging hij een nuttige studie doen: wiskunde, en daarna economie. Vanaf dat moment begon zijn zoektocht. Het “in het hoofd zitten” ging hem tegenstaan. Hans switchte naar werken met mensen met een beperking. Daar kon hij zijn organisatorische draai niet vinden. Een overstap naar de commerciële financiële wereld duurde maar kort. De onpersoonlijke omgang met mensen – het ging alleen maar om de cijfers – bracht hem vervolgens als headhunter voor en interimmer in management- en bestuursfuncties bij maatschappelijk betrokken organisaties. Hier vertolkte Hans natuurlijkerwijs weer de rol van verbinder en versterker, zowel op individueel niveau als voor teams. En wat bleek? De drijfveren van het jongetje bleven nog steeds van kracht!

Maar de zoektocht was nog niet ten einde: er kwam een topsporter, een langeafstandloper, op zijn pad. Hans begeleidde hem succesvol bij de mentale aspecten van zijn wedstrijden. Een vrouwelijke topsportcollega volgde. Geholpen door de expertise van zijn vader, een zenuwarts, studie en eigen research kon hij de sporters van waardevolle feedback en spiegeling voorzien.

Het overlijden van zijn moeder bracht hem naast verdriet ook een waardevol moment van reflectie. Hans realiseerde zich dat de rode draad van alles wat hij deed, van jongs af aan, ging over anderen willen versterken en met elkaar verbinden. Vanaf dat moment startte Hans voltijds zijn eigen coach- en trainingspraktijk. Hans doet dit nu al jaren vanuit het ondernemerscentrum Castricum aan de Oude Parklaan, en met succes! Zelf verklaart hij dit succes doordat hij nu de oudere, wijzere versie is van datzelfde jongetje: enthousiast, verbindend, met als eindbestemming een impactvol resultaat voor de ander.

En wat is jouw verhaal?
Wat zijn jouw ambities? Kom je daar aan toe? Wat zou je anders of meer willen doen? Weet dat er altijd een betrokken sparringpartner voor jou is. Het is mijn kracht om mensen te versterken op weg naar hun doelen. Daartoe maak ik een persoonlijk programma op maat. Dat programma bestaat uit een verrassende ontdekkingstocht waarbij we zowel in- als outdoor aan de slag gaan met lichaam en geest. Na iedere stap evalueren we en kijken we wat de ideale vervolgstap is. Zo ontstaat er ultiem maatwerk, op weg naar jouw persoonlijk succes. Wil je meer weten? Bel me gerust. Meer info op www.hansluijendijk.nl 

Reacties

Cookieinstellingen