Woonwagenprotest Alkmaar en Heerhugowaard vandaag verder

Foto: NH Nieuws

In Alkmaar en Heerhugowaard houdt het protest van woonwagenbewoners aan. In Alkmaar demonstreerden vrijdag een groepje bewoners met de eis om meer standplaatsen in hun gemeente. dezelfde eis. Ditzelfde deden Heerhugowaardse kampbewoners.

(bron: NH Nieuws)

Woonwagenkampbewoners protesteren in het hele land tegen gemeenten. Ze vinden dat er een groot tekort is aan standplaatsen. Er zijn de afgelopen jaren geen standplaatsen in de Noord-Hollandse steden bijgekomen, en dat zou komen door een uitsterfbeleid vanuit gemeenten, omdat ze af willen van woonwagenkampen. Kinderen van woonwagenbewoners wonen wegens het tekort noodgedwongen in gewone huizen.

Alkmaar
Afgelopen vrijdag waren Alkmaarse woonwagenkampbewoners het zat. Als protest parkeerden ze een aantal caravans bij de nieuwe wijk Vroonermeer. Op die plek zouden nieuwe standplaatsen komen, maar tot op heden is daar nog niets van terecht gekomen. Na een gesprek met wethouder Van Zon braken ze vrijdagavond hun tijdelijke kamp weer op.

Maar vanochtend streken ze neer bij het voormalige AZ-trainingscomplex ’t Lood. “We zijn niet tevreden met de mededeling van de wethouder dat er ‘pas’ in januari een gesprek gaat plaatsvinden over onze situatie”, zegt woonwagenbewoner Tomas Vermanen. ’t Lood is volgens hem een goede locatie voor extra standplaatsen.

Lees HIER verder bij Mediapartner NH-Nieuws en de reportage die NH afgelopen vrijdag maakte op de protestlocatie bij Vroonermeer.

Reacties

Cookieinstellingen