Na 5 maanden ‘Klim naar de Hemel’ weer terug met beide benen op de grond

'restanten' van Klim staan nog tegen de gevels van de Grote Kerk... maar niet lang meer!
Foto: Wim Meijer Fotografie

Aanvankelijk was het de bedoeling dat de ‘Klim naar de Hemel’ een project zou zijn van 2 maanden. Het succes zorgde er echter voor dat uiteindelijk werd besloten de de ‘Klim’ te verlengen tot en met 8 oktober, de dag van het Alkmaars Ontzet.

Maar liefst 93.000 mensen maakten de klim naar wellicht het mooiste uitzichtpunt over de stad Alkmaar. En daarmee is het ook financieel gezien een enorm succes geworden. Een succes, dat nooit behaald had kunnen worden als de organisatie niet had kunnen terugvallen op in totaal maar liefst 400 vrijwilligers die al die 5 maandenkaartverkoop, in- en uitgangcontrole, het begeleiden van mensen en het vertellen van verhalen over de kerk.

Inmiddels ligt die 8e oktober enkele weken achter ons en is men druk bezig met het afbreken van de ‘Klim’. En daarmee is iedereen in Alkmaar weer terug met beide benen op de grond.Of het project voor herhaling vatbaar is?  Rob Marijn, projectleider van de ‘Klim’, liet aan mediapartner NH Nieuws weten dat dat er voorlopig niet in zit: “Het is een uniek evenement geweest, ik denk dat het zo moet blijven en dat we daar voorlopig niet aan moeten denken. Het is iets unieks en zo moet je het ook beschouwen, dan moet het niet elk jaar een dergelijk feest zijn. Jammer voor de Alkmaarders die de klim niet gemaakt hebben. Die zullen veel spijt hebben”.

Eén voordeel: kijk omhoog en je ziet weer een Grote Kerk in zijn volle glorie, zonder steigers. En dat heeft toch ook weer z’n charme.

Reacties

Cookieinstellingen