Limmen heeft zijn eigen ‘Klim naar de Hemel’

Foto: NH Nieuws

Honderden Limmers en oud-Limmers beklimmen Corneliuskerk om met eigen ogen getuige te zijn van de wederopbouw na de grote brand begin mei.

(bron: NH Nieuws)

De ‘Klim naar de Hemel’ op de Corneliuskerk in Limmen heeft vandaag ruim vierhonderdvijftig bezoekers getrokken. De kerk werd begin mei voor een groot deel door brand verwoest. Vooral het dak en het interieur raakten zwaar beschadigd. Maar inmiddels gaat het herstel van de kerk voorspoedig. En dat wilden veel mensen met eigen ogen zien.

De kerk staat van binnen en buiten in de steigers. Dat deed pastor Johan Olling denken aan de ‘Klim naar de Hemel’ van de Alkmaarse Grote Kerk. “Ik zie diezelfde steigers hier staan, dus waarom zou dat hier niet kunnen?”, redeneerde de pastor.

Sponsorleitjes
Het kerkdak wordt nog voor de winter gesloten en bedekt met leitjes. Die dakleitjes konden vandaag gekocht worden. Het geld komt ten goede aan de inventaris voor de vernieuwde kerk. “Voor bijvoorbeeld de opknapbeurt van de twee orgels”, legt pastor Olling uit aan mediapartner NH Nieuws..

Er komen in de toekomst nog meer sponsoracties. “De verzekering dekt de schade aan het monument, maar er zijn een hoop extra kosten. Dus daarvoor beginnen we nu met werven.” Volgend jaar september hoopt men de Corneliuskerk weer in gebruik te nemen.

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws met interview met Pastor Olling

Reacties

Cookieinstellingen