Tuincentra in Noord Holland soms al volop in Kerstsfeer

Tuincentra zijn behalve leveranciers van planten, bloemen, tuinmeubelen en -gereedschappen ook dikwijls een geliefde bestemming voor een uitje. Zo maar wat rondkijken en ideeën opdoen voor de tuin, of gewoon genieten van de flora.

Wanneer november nadert wordt in vele tuincentra een groot deel van de ruimte ingericht in de Kerstsfeer. Vast ook bij centra in de buurt van Alkmaar, maar zeker bij tuincentrum Welkoop in Velsen (Santpoort). De redactie van alkmaar.nieuws.nl nam er vast een kijkje voor u. Kerstversiering, daar hebben ze ‘kaas van gegeten’

Foto’s, tekst en film Charles Duijff (klik op foto voor uitvergroten)

Vindt u het ook zo’n gezellige tijd de laatste maanden van het jaar? Al die prachtige feestverlichting in de winkelstraten, onze dromen van een witte Kerst en samen zijn met onze familie en vrienden. Ik weet het, Sint moet nog komen, maar juist daarom is het mooi dat de tuincentra nu al aandacht besteden aan Kerst. Kerstartikelen zijn immers ook een gewild Sint-cadeau! Sinterklaas houdt ook best van een pak sneeuw liet hij me weten. Dat leent hij de slee weleens van zijn collega de Kerstman….(hieronder de Herfstlaan in Heemstede in 2017)Maar ik heb u beloofd met u rond te wandelen in het tuincentrum. Wat je tegenwoordig aan Kerstversiering kan kopen is overweldigend. Wat een kleuren en wat een variatie aan versierselen. (zie ook filmpje)Uit mijn jeugd herinner ik me de eenvoudige kerstballen, de zilverkleurige vogeltjes en trompetjes. Een witte rat (?) was in onze kerstboom niet te vinden…Een prachtig Kerstdorp in de kamer? Nee hoor, wel een emmer water bij de boom ingeval de echte kaarsjes brand zouden veroorzaken. Er bestaat vandaag zoveel unieke kerstverlichting, dat echte kaarsen nog uitsluitend in de kandelaar worden ontstoken.Sprookjesachtig ziet het er allemaal uit…..Zag ik haar ook niet in de Droomvlucht op de Efteling? Niet alleen de traditionele Kerstboom wordt gebruikt om de woning te versierenDan die kleuren allemaal. Uw kleur zit er absoluut bij !! In een knus verwarmde huiskamer het bovenstaande en dan buiten………… (Zeeweg Bloemendaal)Bekijk onderstaande foto’s maar eens…Kunt u ook niet wachten?

Reacties

Cookieinstellingen