Zomeravondconcert Grote Kerk met Lübeckse organist Arvid Gast

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op woensdag 1 augustus wordt het zomeravondconcert in de Grote Kerk Alkmaar verzorgd door organist Arvid Gast uit Lübeck. Op het Van Covelensorgel en het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel speelt de organist werken van Sweelinck, Byrd, Froberger, Bach en Buxtehude.

Programma
De Lübeckse organist Arvid Gast was al eerder te gast in Alkmaar als jurylid bij het Orgelfestival Holland. Op het meer dan 500 jaar oude Van Covelens-orgel heeft Gast werken geselecteerd van Sweelinck en zijn beroemde Engelse tijdgenoot Byrd. Van Froberger, een 17de eeuwse wereldreiziger, vertolkt hij een prachtig ‘Capriccio’. Het programma op het grote orgel bevat composities van Bach en zijn Noord-Duitse leermeesters Böhm en Buxtehude. In twee korte koraal Fantasieën zal Gast de poëtische kanten van het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel belichten. Met Bach’s stoere ‘Toccata in C BWV 566a’, een werk in de stijl van Buxtehude, wordt het concert feestelijk besloten.

Arvid Gast

Biografie
Arvid Gast studeerde orgel- en kerkmuziek aan de Hochschule für Musik und Theater in Hannover, Duitsland. In 2007 richtte hij de ‘International Dieterich-Buxtehude-orgel-Competition’ op. Tijdens zijn studies heeft Gast internationale orgelwedstrijden gewonnen en is hij een vaak uitgenodigd jurylid voor vele vooraanstaande internationale wedstrijden Zijn vele opnames, uitnodigingen voor concerten en interpretatie-cursussen in binnen- en buitenland dragen bij aan zijn capaciteiten als uitstekend verteller en pedagoog. Momenteel is hij vooral een vertolker van de Noord-Duitse orgel traditie, van Johann Sebastian Bach en van de Duitse romantische muziek.

Meer informatie en toegang
Toegang tot het Zomeravondconcert op woensdag 1 augustus kost  € 8,00 ( CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,00), aanvang is 20.15 uur. Als vriend kan men kortingskaarten aan de deur kopen.  Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis. Toegangskaarten kunnen ook worden gereserveerd via www.grotekerk-alkmaar.nl

Cookieinstellingen