Genieten van de ‘Zomer op het Plein’ met Clean Pete en Yentl en de Boer

Foto: Wim Meijer Fotografie

Sfeervol, soms ingetogen en dan weer swingend, gevat, komisch, absurdistisch en soms ook dansbaar, hoewel…

De dansbereidheid van de gemiddelde Alkmaarder bleek toch behoorlijk te wensen over te laten,  want er was geen man in het publiek die het aandurfde om in te gaan op de dansuitnodiging van Loes (van Clean Pete)

Weinig mooiere opties om je zonnige zondagmiddag door te brengen. Al jarenlang zorgt ‘Zomer op het Plein’ in het centrum van Alkmaar voor allerlei culturele hoogstandjes in de open lucht. En gisteren was dat niet anders.Clean Pete
Vanaf half drie was het podium eerst voor Clean Pete, bestaande uit de (eeneiige?) tweelingzusjes Loes en Renée Wijnhoven. Een optreden waarbij de zusje het publiek heen- en weer slingerde van ingetogen samenzang tot herkenbaar swingend werk, zoals de titelsong van hun laatste album ‘Afblijven’.

Yentl en de Boer
Via Clean Pete kon het publiek op het inmiddels volgestroomde Canadaplein naadloos doorschakelen naar Yentl en de Boer. Zelf noemen zij zich ‘een absurdistische cabaretduo’, zelf ben ik geneigd om ze gewoon ‘te gek’ te noemen. Muzikaal, vol humor, gevat en ook op het plein in staat tot ontspannen en vrolijke interactie met het publiek. Ronduit genieten!

Inmiddels zitten we alweer bijna aan het eind van de serie buitenconcerten in het kader van ‘Zomer op het Plein’. Nog één weekend te gaan met op zaterdagavond 11  augustus Sven Ratzke en op zondagmiddag 12 augustus eerst Pitou en als laatste dit seizoen Wende.

Hieronder nog wat beelden van Zomer op het Plein met Clean Pete en Yentl en de Boer 

Reacties

Cookieinstellingen