Zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal bij ‘Big Aqua’

Foto: Alkmaar Sport

Maandag 24 september starten Alkmaar Sport en gewichtsconsulente Bianca Holvast een nieuwe serie van het beweeg- en afslankprogramma ‘Big Aqua – Een betere versie van jezelf’.

Dit laagdrempelige 12-weeks programma reikt mensen met overgewicht handvatten aan en begeleidt deelnemers naar een energiek en vitaal leven.

Donderdag 13 september vindt een informatiebijeenkomst plaats in sportcomplex Hoornse Vaart.

Workshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten
Bij mensen met overgewicht kan de fysieke en mentale gezondheid het functioneren belemmeren. De dagelijkse dingen kunnen hierdoor vermoeiend worden. Big Aqua helpt mensen naar een betere versie van zichzelf. In het programma – dat geschikt is voor dames en heren – staan zwemmen, gezonde verantwoorde voeding en plezier centraal. Big Aqua duurt 12 weken en wordt gegeven in combinatie met workshops, individuele begeleiding en interactieve groepsbijeenkomsten. Het programma biedt handvatten die een leven lang gebruikt kunnen worden voor een energieker en vitaal leven.

Blessurevrij bewegen
Tijdens Big Aqua staat blessurevrij bewegen centraal. Doordat de deelnemers bewegen in zwemwater, is de belasting op gewrichten en spieren minimaal en de intensiteit het hoogst. Deze voordelen zijn ideaal voor beginnende en herstellende sporters. Hoornse Vaart biedt een gevarieerd programma aan zodat de deelname leuk en uitdagend blijft. Er is een ruime keuze in tijdstippen, activiteiten en intensiteit. Ervaring leert dat deelnemers in 12 weken zo’n 10 tot 20 kg lichaamsgewicht verliezen. En daar blijft het niet bij. Deelnemers rapporteren dat zij beter scoren op andere gezondheidsindicatoren zoals bloeddruk en cholesterol, én hebben geleerd hun leefstijl structureel aan te pakken.

Informatiebijeenkomst
De kosten voor deelname aan Big Aqua zijn afhankelijk van de vergoeding van de zorgverzekeraar.

Voor belangstellenden is er op donderdag 13 september een informatiebijeenkomst in sportcomplex Hoornse Vaart. Deze bijeenkomst duurt van 19.00-20.00 uur. Aanmelden kan bij de receptie van het zwembad, telefonisch via 06 28594007 of via de e-mail [email protected]. Kijk ook voor meer informatie op www.hoornsevaart.nl/BigAqua.

Reacties

Cookieinstellingen