Brandweer ‘Kaaskop van de maand’

Trieste aanblik in Alkmaars winkelhart.
Foto: eigen foto

De Onafhankelijke Partij Alkmaar heeft de titel Kaaskop van de maand voor januari 2015 verleend aan de brandweer. De spuitgasten ontvangen de onderscheiding – naast openlijke waardering een kaas  –  voor hun ‘snelle en doortastende optreden’ tijdens de grote brand die op nieuwsjaarsmorgen de Langestraat trof.

De Alkmaarse binnenstad werd 1 januari opgeschrikt door een grote brand. Vier winkels, bovenliggende woningen en bijbehorende magazijnen werden verwoest, vier andere liepen grote rook- en waterschade op.

“Het is aan onze brandweermannen en –vrouwen te danken dat niet een veel groter deel van de Langestraat ten prooi is gevallen aan het laaiende vuur. Na urenlang keihard te hebben gewerkt, wisten ze gelukkig het tij te keren en de brand meester te krijgen. Dit verdient een groot compliment. En de kaas, natuurlijk”, aldus de OPA op de eigen website www.opa-alkmaar.nl.

Leuker

De plaatselijke politieke partij geeft de titel Kaaskop van de maand sinds augustus van het vorig jaar aan personen, die ‘nooit in de krant komen maar door hun positieve kijk op het leven of andere fijne eigenschap, het leven in de Kaasstad weer een beetje leuker maken. “We maken dit keer graag een uitzondering en verlenen deze titel dit keer niet aan een individu, maar aan een groep mensen op wie we trots kunnen zijn.”

OPA, grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen in november (in verband met de invoeging van Schermer en Graft-De Rijp in de gemeente Alkmaar), heeft ook nog een bemoedigend woord voor de benadeelden in de winkelstraat: “Ondanks de tomeloze inzet van de brandweer is toch een aantal ondernemers en bewoners zwaar gedupeerd geraakt. Wij wensen hen heel veel sterkte de komende moeilijke tijd.”

'Kaasstad leuker maken'.
‘Kaasstad leuker maken’.

Reacties

Cookieinstellingen