Bijna 2,5 uur plat

Licht uit, alles uit.
Foto: PublicDomainPictures

Een grote stroomstoring heeft Noord-Holland een groot deel van de ochtend platgelegd. Om 13.30 uur zat Haarlem-West nog zonder stroom. Het treinverkeer in Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland houdt nog de hele dag last van de storing.

Treinreizigers zijn uren kwijt, voordat ze op de plaats van bestemming zijn. Met het openbaar vervoer door (delen van) Amsterdam reizen levert voorlopig grote problemen op. Het vliegverkeer op Schiphol is intussen (13.15 uur) wel weer op gang gekomen.

De stroomstoring begon om ongeveer 9.45 uur en trof behalve Noord-Holland ook Flevoland. Een miljoen mensen waren de dupe, aldus netbeheer Tennet. Oorzaak was een defect in een hoogspanningsstation in Diemen. Bij het station werd gewerkt.

Tegen 11 uur kregen de zuidelijke delen van de provincie Noord-Holland weer ‘sap’. Omstreeks 12 uur deed het hoogspanningsnetwerk voor bedrijven het weer. Ook Amsterdam en omstreken en noordelijk Noord-Holland haakten kort daarna aan, zij het dat internetverbindingen nog minstens een half uur plat lagen. Uw verslaggever, die in Oudorp woont, was daarom niet in staat om iets aan te leveren. (Hoop het aldus te hebben goed gemaakt.)

Reacties

Cookieinstellingen