Anish Giri rukt op naar 2e plaats Tata Steel Chess

Viswanathan Anand vandaag tegenstander van Anish Giri
Foto: Ton van Steijn

Van Foreest lijdt derde nederlaag en mag vandaag in Alkmaar poging doen het tij te keren tijdens confrontatie met wereldkampioen Magnus Carlsen.

Afgelopen zaterdag had het er even alle schijn van dat we het, na de spannende 80e editie van Tata Steel Chess vorig jaar, we het nu zonder hoofdrol moesten doen voor een Nederlander. Heeft er echter alle schijn van dat Anish Giri opnieuw de smaak te pakken heeft.

Na de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Ian Nepomniachtchi is hij nu toch met twee overwinningen en een remise opgeklommen tot de 2e plaats. Vandaag zal blijken of hij deze tendens kan voortzetten tegen Viswanathan Anand, die de huidige 2e positie deelt met Giri.

Van Foreest tegen Carlsen
Voor debutant op Mastersniveau Jorden van Foreest is het een heel ander verhaal. Afgelopen zondag leek hij zich met een overwinning op Jan-Krzysztof Duda knap te herstellen van zijn nederlaag tijdens de openingsronde, maar na nu 2 verliespartijen op rij is hij teruggezakt naar de laatste positie. Of daar vandaag in Alkmaar verandering in zal komen valt te betwijfelen. Vandaag speelt hij tegen wereldkampioen Magnus Carlsen.

Van Foreest mag vandaag poging doen zich te herpakken tegen Magnus Carlsen (foto: Wim Meijer)

Vandaag wordt de 5e speelronde gespeeld in het TAQA Theater De Vest in Alkmaar. Dit gebeurt in het kader van Tata Steel Chess on Tour. Ieder jaar worden er twee ‘uitwedstrijden’ gespeeld. Dit jaar dus in Alkmaar en volgende week woensdag in Leiden.

Reacties

Cookieinstellingen