Anish Giri na 5 speelrondes opnieuw Neerlands hoop in Tata Steel Chess Tournament

Foto: Wim Meijer Fotografie

Schakers Jorden van Foreest en Anish Giri hebben giisteren in Alkmaar geen overwinning geboekt bij het Tata Steel schaaktoernooi.

(Bron: NH Nieuws)

In theater De Vest verloor Van Foreest van wereldkampioen Magnus Carlsen en Giri kwam remise overeen met Viswanathan Anand.

Van Foreest kwam tegen Magnus Carlsen in tijdnood. Uiteindelijk verloor de Nederlander mede daardoor van de grootmeester uit Noorwegen. Het betekent pas de eerste winst van Carlsen dit toernooi na vier remises in de eerste vier rondes.

Magnus Carlsen: eerste overwinning na 4 remises.

Giri – die met wit speelde – schudde na 22 zetten de hand van Anand, zijn Indiaase tegenstander en tevens vijfvoudig wereldkampioen. Vanwege de remise hebben Giri en Anand nu drie punten na vijf rondes. Daarmee staan ze gedeeld tweede achter koploper Ian Nepomniachtchi uit Rusland.

Koploper na de 5e speelronde Ian Nepomniachtchi uit Rusland.

Basketbal
Vandaag kunnen de topschakers even een dagje op adem komen. In plaats van achter het schaakbord plaats te nemen mogen ze zich even fysiek uitleven in de vorm van een potje basketbal.  Wereldkampioen Magnus Carlsen en een aantal andere grootmeesters en Tata Steel Challengers spelen om 13.00 uur samen met spelers van Akrides een basketbalwedstrijd in Sportcentrum De Waterakkers in Heemskerk. Daarover later meer.

Hieronder een beeldimpressie van de 5e speeldag van het Tata Steel Chess Tournament

Reacties

Cookieinstellingen