Burgemeester Buinooge blij met Tata Chess on Tour: ‘Wat mij betreft voor herhaling vatbaar”!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Als het aan burgemeester Piet Bruinooge ligt dan is het bezoek van het Tata Steel Chess Tournament aan Alkmaar niet eenmalig.

“Dit is voor het eerst dat we het hebben en wat mij betreft voor herhaling vatbaar, en voor het college ook”, aldus de burgermeester vlak voordat hij met een klap op de gong het startsignaal gaf voor de 5e speelronde van wellicht het meest iconische schaaktoernooi ter wereld.In het kader van Chess On Tour worden er ieder jaar twee speelrondes gespeeld buiten Wijk aan Zee. Dit jaar zijn het Alkmaar en Leiden die de beste schakers ter wereld mogen ontvangen. En gisteren vormde Theater De Vest letterlijk het podium voor het ‘Wimbleton van het schaken’ met op het programma onder meer de confrontatie tussen wereldkampioen Magnus Carlsen en Nederlands jongste acteur op het allerhoogste schaakniveau Jorden van Foreest en ook de partij tussen Anish Giri en Viswanathan Anand, de nummer 5 en 4 op de wereldranglijst.

Voorafgaand aan de schaakconfrontaties kregen de schakers nog even een stukje cultuur mee in de vorm van een bezoek aan De Waag, waar het complete gezelschap van topschakers even een fotomomentje had met enkele leden van het Kaasdragersgilde.

(foto: Tata Steel)

Reacties