Ongeluk: zonder helm bij motoropa voorop

Even bij opa voorop en dan gaat het vreselijk mis.
Foto: Vovka

Een zevenjarig meisje is ernstig gewond geraakt. Ze zat zonder helm voor op de motor van haar opa. Wat volgde was een bizar ongeval op de Cornelis Pronklaan in Alkmaar.

Een 50-jarige Alkmaarder had juist zijn motorfiets uit de winterstalling gehaald. Hij wilde even een blokje rijden om te kijken of alles nog functioneerde en reed zonder helm weg. Even later zette hij zijn kleindochter voor zich op de motor, om voorzichtig nog een rondje met haar te rijden. Ook het meisje droeg geen helm.

Gashendel

In een bocht trok het meisje per ongeluk aan de gashendel of aan de arm van de man, waardoor de motor naar voren schoot, van de rijbaan afraakte en tegen een lantarenpaal tot stilstand kwam. Het meisje liep een beenbreuk en vermoedelijk een hersenschudding op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

De politie ziet vaker dat kleine kinderen mee mogen rijden voorop een motor, of op schoot bij de bestuurder van een personenauto. Hoewel het aardig en onschuldig lijkt, kan dit levensgevaarlijke situaties opleveren, bijvoorbeeld als de bestuurder een aanrijding krijgt of een noodstop moet maken. Om die reden loopt u een grote kans op een bekeuring als de politie dit ziet.

 

Reacties

Cookieinstellingen