112

Drie aanhoudingen in verband met berovingen maaltijdbezorgers

Foto: Pixabay

De politie heeft 26 februari drie personen aangehouden. Zij worden verdacht van drie berovingen van maaltijdbezorgers. De berovingen vonden plaats op 20 november, 28 november en 21 december op de Reviusstraat, de Lorreinenlaan en de Koelmalaan.

Bij alle drie de berovingen zijn geringe geldbedragen buit gemaakt. Na onderzoek kon de politie vorige week drie verdachten aanhouden. De drie verdachten zijn ingesloten voor onderzoek.

Vorig jaar zijn er in de Eenheid Noord-Holland in totaal 11 maaltijdbezorgers overvallen. De politie is er in geslaagd om bijna de helft (5) van deze zaken op te lossen.

Daniel Koper, teamchef en verantwoordelijk voor de opsporing van overvallers ‘Bij deze overvallen op maaltijdbezorgers wordt niet zelden geweld gebruikt. Zo’n gebeurtenis heeft dan ook grote impact op de vaak jonge slachtoffers, die meestal maar weinig contant geld bij zich hebben. Om dit soort laffe overvallen te voorkomen, adviseren wij maaltijdbezorgers vooraf adressen te checken, telefoonnummers na te bellen en klanten indien mogelijk te laten pinnen.’