‘Hoog’ project mag van Raad van State

Ritsevoort in vroeger dagen. Midden links de Ooievaar.
Foto: commons.wikimedia.org

Rits BV uit Bergen mag toch een winkel met vijf woningen bouwen aan het Ritsevoort en de Clarissenbuurt. De Raad van State haalde een streep door de eerdere afwijzing van de omgevingsvergunning.

In 2012 verleende de gemeente Rits vergunning voor de sloop van het leegstaande café de Ooievaar met drie woningen aan het Ritsevoort 38-40 en de daarachter gelegen tuin en trainingsruimte (van kickboksers, bijvoorbeeld). Rits mocht nieuwbouw plegen op deze percelen, aan de achterzijde gelegen nabij Clarissenbuurt nummer 57.

De buurtbewoners, stapten naar de bestuursrechter, omdat ze bezwaar hebben tegen de hoogte van het bouwproject. Dat zal boven de bestaande panden uitsteken. In Alkmaar kregen ze gelijk. Rits zat echter niet bij de pakken neer en ging in de hoger beroep.

Met succes, want in Den Haag maakte de Raad van State korte metten met het vonnis van de lagere rechter. En de gemeente Alkmaar, die al in grote financiële problemen verkeert (waarvoor de gemeentesecretaris en zijn plaatsvervanger moeten boeten, zie onze berichtgeving eerder deze week), moet ook hier weer de portemonnee trekken. B & W moeten de proceskosten die Rits maakte, vergoeden. Een bedrag van 1473 euro.

Reacties

Cookieinstellingen