Sterren stralen bij Horizoncollege

Horizoncollege met vier sterren.
Foto: eigen foto

Het Horizoncollege aan de Kruseman van Eltenweg in Alkmaar heeft vier zogenoemde EFQM-sterren voor kwaliteitsmanagement ontvangen.

EFQM staat voor European Foundation for Quality Management. Het Horizoncollege is het enige regionaal opleidingencentrum (roc) in Nederland dat vier EFQM-sterren heeft. De EFQM-sterren zijn toegekend, omdat de school goede prestaties boekt en borgt op onder meer onderwijsresultaten, extra ondersteuning en begeleiding van leerlingen, voorkomen van voortijdig schooluitval, creatieve en maatschappelijke projecten, gedegen financieel beleid en internationalisering.

Aan de toekenning van de vier sterren is een uitgebreid onderzoek vooraf gegaan waarbij circa 80 medewerkers en deelnemers (leerlingen)  van het Horizon zijn geconsulteerd. Met deze toekenning staat het roc in de top 25 van Europese organisaties die de kwaliteit op orde hebben. Het maximaal aantal haalbare EFQM-sterren is vijf.

Gestegen

Directeur Ruud Stassen van het Instituut Nederlandse Kwaliteit reikte de sterren uit tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Horizoncollege. De voorzitter van het college van bestuur, John van de Langenberg, is trots op de toekenning. “We zijn gestegen van drie naar vier sterren. De afgelopen jaren hebben we consequent verbeterpunten doorgevoerd en dat vertaalt zich uit naar een vierde ster. Daar zijn we uiteraard enorm trots op, maar dat betekent niet dat we stil blijven zitten. We zullen ons blijven verbeteren.”

EFQM is in 1988 opgericht met als doel een platform te creëren waar organisaties van elkaar kunnen leren en zichzelf constant kunnen verbeteren. Aan de hand van een businessmodel wordt gestreefd naar hoogwaardige kwaliteit, efficiëntie en duurzaamheid van een organisatie.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werd bekendgemaakt dat de opleiding manager/ondernemer horeca in 2015 opleiding van het jaar is geworden. De jury gaf vier doorslaggevende redenen: er worden projecten uitgevoerd waardoor theorie direct in de praktijk wordt toegepast, het ondernemerschap wordt gestimuleerd, deelnemers kunnen internationale ervaringen opdoen en het aantal deelnemers dat slaagt voor de opleiding is hoog, 91%.

Reacties

Cookieinstellingen