Vijf weken lang werk in stationsgebied

Het compacte busstation op tekening.
Foto: gemeente Alkmaar

De herinrichting van het busstation begint morgen (26 mei). In de komende vijf weken ontstaat een compact geheel. De werkzaamheden maken onderdeel uit van de algehele aanpak en vernieuwing van het stationsgebied.

Het huidige kleine deel van het busstation, ter hoogte van het historische stationsgebouw, komt te vervallen. Dit gedeelte behoort straks tot het voorplein met een brede loopstrook. Tevens wordt het de nieuwe plek voor de taxistandplaatsen en kiss & ride-plaatsen.

Om de duur van het werk en de overlast tot een minimum te beperken is er voor gekozen het voormalige busstation geheel af te sluiten voor het busverkeer. Alleen de doorgang onder het voormalig Connexxion-gebouw blijft toegankelijk voor het busverkeer. Ook de Stationsweg blijft gedurende de werkzaamheden aan het busstation in tweerichtingen toegankelijk voor het verkeer.

Door het werk op deze wijze uit te voeren blijft de uitvoeringsduur beperkt tot circa vijf weken. De verwachting is dat op maandag 29 juni 2015 het nieuwe busstation in gebruik kan worden genomen. Mogelijk zijn dan nog niet alle werkzaamheden aan het busstation afgerond.

Aansluitend op de herinrichting van het busstation wordt in fasen gewerkt richting de nieuwe traverse en rijwielstalling. De uitvoering van de gehele herinrichting van het stationsgebied aan de centrumzijde duurt tot december.

Busverkeer
Al het busverkeer wordt tijdens de herinrichting afgewikkeld op het kleine deel van het busstation. Hiervoor worden tijdelijk drie extra haltes aan de woningzijde van de Stationsweg tussen de Spoorstraat en de Stationstraat gecreƫerd. Op het parkeerterrein in de hoek van de Helderseweg en de Stationsweg komen de bussen te staan die even buiten dienst zijn. Deze tijdelijke situatie is in overleg met Connexxion tot stand gekomen.

Tijdens de werkzaamheden aan het busstation zijn de parkeervakken aan de woningzijde van de Stationsweg gewoon te gebruiken. Op het parkeerterrein in de hoek van de Helderseweg en de Stationsweg kan er niet geparkeerd worden tijdens de duur van het werk aan het busstation.

De rijwielstalling op het busstation is tijdens de werkzaamheden buiten gebruik. Rijwielen die vanaf 23 mei 2015 hier staan worden verwijderd. Brommers, scooters en fietsen moeten vanaf vrijdag 23 mei 2015 worden gestald in de tijdelijke rijwielstalling op het voormalig P&R-terrein langs spoor 1 aan de westzijde van het station.

Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden aan het stationsgebied op www.Alkmaar.nl.

Reacties

Cookieinstellingen