Alkmaar: Basisschool ’t Baeken in actie voor wilde bloemen

Foto: Basisschool 't Baeken

Tijdens de jaarlijkse sponsorloop hebben leerlingen van de basisschool ’t Baeken uit Alkmaar maar liefst € 2.312,- verzameld voor wilde bloemen!

De kleuters deden een gymparcours en de andere groepen hebben geschaatst om dit geld bij elkaar te krijgen. Boswachter van Natuurmonumenten Jowien van der Vegte: “Dit soort initiatieven zijn fantastisch en sluiten helemaal aan bij ons werk. Samen zorgen we voor meer en meer ruimte voor wilde bloemen. Iets wat hard nodig is, gezien de afname van wilde bloemen in het landschapsbeeld en het schokkende nieuws dat ruim 75% van onze insecten in 30 jaar tijd verdwenen zijn.”

Meer en meer ruimte voor wilde bloemen

Aan de hand van de oproep van Natuurmonumenten om Nederland in bloei te zetten, klopte basisschool ’t Baeken uit Alkmaar-Noord aan voor bloemzaadjes voor de publiekstuin. “De boswachters werken hier ontzettend graag aan mee. In onze natuurgebieden zoals landgoed Nijenburg bloeien bloemen nog, maar buiten natuurgebieden en ook in de stad is een enorme winst te behalen”, legt boswachter Jowien uit.

‘We hebben daarom, om de insecten en wilde bloemen te helpen, biologisch bloemzaad beschikbaar gesteld’. Tim en Indy reikten de cheque uit aan boswachter Jowien. Daarna hebben alle groepen met het bloemenzaad zaadbommetjes gemaakt, om op plekken te gooien waar meer bloemen moeten bloeien.

Maak ook plaats voor wilde bloemen

Jij kunt ook meedoen! Kies in de winkel voor producten die gemaakt zijn zonder kunstmest en gif. Daarmee steun je de boeren die de akker- en polderbloemen laten bloeien. En zorg voor meer bloemen in je eigen omgeving. Haal een tegel uit de tuin en zaai er bloemen, of zet bloemen op je terras of balkon. Vraag het actiepakket aan op www.natuurmonumenten.nl/wilde-bloemen draag bij aan een bloeiend Nederland!

Meer Bloemen

Bekijk het overzicht met acties voor meer wilde bloemen en een overzicht met wandelroutes langs wilde bloemen op www.natuurmonumenten.nl

 

Reacties