Binnenstad Alkmaar tot en met zondag in teken van live bluesmuziek

Foto: Alkmaar Blues Festival

Op 27, 28 & 29 september bruist de Alkmaarse binnenstad met spetterende live bluesmuziek. Met optredens op meer dan 30 locaties is het Alkmaar Blues festival het grootste indoor/outdoor blues evenement van Nederland.

De grand opening vindt plaats in samenwerking met de Stichting Alkmaar Blues Express bij Podium Victorie op 27 september met de Dynamite Blues Band: blues zoals de blues bedoeld is!

De Dynamite Blues Band – winnaar van de Dutch Blues Challenge 2018 en 3e plaats finalist op de European Blues Challenge 2019 – staat voor een explosieve cocktail van Blues, Rhythm & Blues, swing en rock’n’roll; rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Opgericht in februari 2013 en voortgekomen uit de succesvolle bluesformatie “Big Blind”.

Verder komt er zowel bij het Gulden Vlies als op het Canadaplein een buitenpodium, waar onder meer Jan Akkerman, Ruben Hoeke, The Electric Hollers, The Sidekicks en Living Room Heroes optreden.

Het Blues Weekend valt dit jaar weer samen met Alkmaar Shopping Night. Op zaterdagavond 28 september kun je naast winkelen dus ook genieten van allerlei bluesy straatmuzikanten.

Rondom het Blues Weekend zijn er nog meer muziekgerelateerde activiteiten. Bij King’s Inn kun je bijvoorbeeld genieten van een blues brunch en Podium Victorie organiseert een workshop mondharmonica spelen. En op zondagmiddag 22 september kun je alvast ‘voorproeven’ op Boerderij Alkmaar met de gebroeders Laporte & Oscar Benton.

Voor het hele programma en meer informatie kijk je op de website van Alkmaar Blues Weekend.

Reacties