Geen 3e plaats voor AZ; Heerenveen stoorzender voor Alkmaarders

Na een mooie serie in de Eredivisie met vier overwinningen op rij en één gelijkspel, heeft AZ dit weekend weer sinds lange tijd de smaak van een nederlaag moeten proeven. Het was SC Heerenveen die de club van Arne Slot de tweede verlies van dit seizoen bezorgde.

Al na zeven minuten was het Sven Botman die de Friezen op voorsprong bracht. Weliswaar zorgde Ron Vlaar in de 31 minuut voor de gelijkmaker, vijf minuten later was het echter opnieuw raak voor Heerenveen, met dank aan Rodney Kongolo. Jens Odgaard zorgde ervoor dat nog vóór het rustsignaal de 1-3 op het scorebord kwam.

Eigen doelpunt
Het was Calvin Stengs die direct na de rust de hoop terugbracht bij de Alkmaarders door de 2-3  te scoren. Verder kwam AZ echter niet. Nog erger: in de 63e minuut was het Teun Koopmeiners die op de  doellijn de bal ongelukkig op het hoofd kreeg om deze vervolgens in het eigen doel te zien verdwijnen, waarmee de eindstand van 2-4 werd bereikt.

Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met AZ-trainer Arne Slot