Alkmaar bindt strijdt aan met rotzooi naast ondergrondse containers

'bijplaatsingen' probleem waar menig gemeente, dus ook Alkmaar, mee zit
Foto: Wim Meijer Fotografie

Rotzooi dat rond de ondergrondse containers wordt gedumpt is een flinke ergernis in meerdere Alkmaarse wijken. Stadswerk072 noemt dit ‘bijplaatsingen’ en start met een aantal proeven om het aantal bijplaatsingen terug te dringen.

(bron: Stadswerk072)

Containertuintjes
Maandag zijn er twee containertuintjes geplaatst rondom de ondergrondse containers aan het Verdronkenoord. Containertuintjes zijn al in verschillende steden met succes ingezet. De tuintjes zorgen er niet alleen voor dat er minder wordt bijgeplaatst, maar ook dat de buurt veel meer betrokken raakt. Jan Jumelet, een enthousiaste buurtbewoner, heeft de containertuintjes geadopteerd en zal zorgen voor het welzijn van de plantjes.

Prints en stickers tonen het gewenste gedrag
Bij een aantal milieustraten zijn prints aangebracht op de grond. De prints laten met symbolen zien dat grofvuil gratis weggebracht kan worden naar het Afvalbrengstation en op afspraak zelfs gratis aan huis wordt opgehaald. Daarnaast is een aantal ondergrondse containers voorzien van een sticker. Hierop staat aangegeven hoe het hoort en dat het illegaal plaatsen van afval 95 euro kan kosten.

Reacties