Superieur AZ heeft geen kind aan zwak Heerenveen

HEERENVEEN – AZ heeft zondagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De ploeg van trainer Arne Slot rekende af met SC Heerenveen: 0-3. Voor de rust schoten Teun Koopmeiners en Lucas Woudenberg (eigen doelpunt) de Noord-Hollanders al op een comfortabele 0-2 voorsprong, waarna Jesper Karlsson na rust ook een duit in het zakje deed.

Bron NH Nieuws:

De Alkmaarders begonnen goed aan de wedstrijd en gingen vanaf het eerste moment steeds nadrukkelijker op zoek naar de openingstreffer. Het leidde tot een kans voor Dani de Wit, maar de middenvelder werkte de bal naast het doel. Aan de andere kant kregen de Friezen een grote mogelijkheid tot een treffer. Mitchell van Bergen en Benjamin Nygren kregen de ruimte, maar hadden het vizier nog niet op scherp staan.

Dat gold wel voor Koopmeiners. De aanvoerder van AZ mocht aanleggen vanaf elf meter, nadat Jan Paul van Hecke de bal op zijn hand kreeg in het strafschopgebied. Koopmeiners, die vorige week tegen RKC Waalwijk nog een pingel miste, schoot hard raak. Enkele minuten later werd de voorsprong ook direct verdubbeld. Via Karlsson en Owen Wijndal kwam de bal bij Heerenveen-verdediger Woudenberg terecht, die hem onder druk van Gudmundsson achter zijn eigen doelman werkte.

Nauwelijks van de schrik bekomen moest SC Heerenveen direct na de rust ook een derde tegentreffer incasseren. Via een knappe actie maakte Karlsson ruimte vrij voor zichzelf, die hij benutte door de bal in de korte hoek achter Heerenveen-goalie Erwin Mulder te schieten. Het was vervolgens wachten op meer treffers voor de bezoekers, maar die bleven in het restant van de wedstrijd uit. Zodoende boekte AZ een eenvoudige 0-3 zege in Friesland en daarmee komen de Alkmaarders met elf punten op de achtste plaats op de ranglijst te staan.

Opstelling Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Meier (Dresevic/46), J. Veerman; Nygren (Hajal/67), H. Veerman, Van Bergen

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (Aboukhlal/78), De Wit, Koopmeiners; Stengs, Gudmundsson, Karlsson (Reijnders/78)