Arne Slot naar Feijenoord?

05 dec 2020, 10:28 Nieuws
387364w1600r16 932c2514q90
ALKMAAR - Arne Slot lijkt de voornaamste gegadigde te zijn om Dick Advocaat op te volgen bij Feyenoord. De huidige trainer van AZ wordt door onder andere Voetbal International en het AD genoemd als belangrijkste kandidaat.
(bron: o.a. NH Nieuws )
Eerder deze week maakte Dick Advocaat bekend eind van dit seizoen te stoppen als trainer van Feijenoord, en sowieso helemaal als clubtrainer. Het is een boodschap waar veel voetballiefhebbers overigens hun vraagtekens bij zetten. De laatste jaren meldde de geboren Haagse trainer al regelmatig aan met zijn ‘laatste klusje’ op voetbalgebied bezig te zijn, maar steeds kwam er toch weer een uitdaging voorbij die hij niet kon weerstaan, zoals eerder Sparta, Utrecht en dus Feijenoord.
Geen wekker meer om half zeven voor Advocaat
Toch lijkt het niet onwaarschijnlijk dat (en dat benadrukt hij ook) hij nu het CLUBtrainerschap zal laten voor wat het is. Advocaat is inmiddels 73 en ook al lijkt de tand des tijds nauwelijks vat op hem te krijgen, geeft hij zelf aan dat die wekker, iedere ochtend om half zeven, voor hem verleden tijd mag zijn. Maar dat de deur nog altijd openstaat voor een bondscoachschap of adviseurschap steekt hij ook nu niet onder stoelen of banken.
Opvolger in De Kuip
Sinds deze week gonst het dus van de geruchten wie Advocaat in Rotterdam moet gaan opvolgen. Diverse namen kwamen al voorbij zoals die van Giovanni van Bronckhorst die deze week net besloot om te stoppen bij het Chinese Guangzhou R&F waar hij als trainer sinds 1 januari 2020 in dienst was. Door de reisbeperking als gevolg van de coronacrisis had hij zijn familie al een half jaar niet gezien. Dat was voor hem reden om een punt achter zijn Chinese avontuur te zetten.
Een andere mogelijkheid zou Dirk Kuijt zijn, al vraagt men zich af of die al klaar is om de leiding in de Kuip op zich te nemen. En een naam die ook regelmatig is genoemd is die van de huidige trainer van die andere Rotterdamse club Sparta, Henk Fraser.
Arne Slot nu in vizier Frank Arnesen
Nieuw, maar wel nadrukkelijk, gaat nu de naam van Arne Slot rond. Door onder andere Voetbal International en het AD wordt hij genoemd als belangrijkste kandidaat van Feijenoord’s technisch directeur Frank Arnesen.
Voor AZ zou een vertrek van Slot een aderlating zijn. Slot volgde vorig jaar John van den Brom op als trainer van de Alkmaarders. Sinds die tijd is het hem gelukt om nadrukkelijk zijn stempel op de ploeg te drukken, en dat AZ daar wel bij vaart mag duidelijk zijn. In het seizoen dat werd stopgezet door de coronapandemie eindigde AZ op gelijk aantal punten met Ajax. Onder protest moesten de Alkmaarders toezien hoe de Amsterdammers uiteindelijk op basis van een beter doelsaldo de Champions League in mochten.
Op dit moment maken de Alkmaarders nog volop kans op overwintering in de Europa League. Als AZ komende week wint van NK Rijeka, gaat de ploeg naar de volgende ronde.
Of Arne Slot volgend seizoen daadwerkelijk Alkmaar verruild voor Rotterdam-Zuid zal snel blijken. Vooralsnog onthouden zowel Feijenoord als Arne Slot zich van commentaar en gaat men gewoon door met "business as usual": AZ speelt komende zondag thuis tegen FC Groningen. De aftrap is om 14.30 uur.