Groen licht voor ‘Het Bronzen Paard’, appartementencomplex en horeca op Paardenmarkt

Foto: Gemeente Alkmaar - aangeleverd

ALKMAAR – Het college heeft project ‘Het Bronzen Paard’ goedgekeurd en de omgevingsvergunning verleend om het voormalige UWV-pand aan de Paardenmarkt te verbouwen tot een appartementencomplex. Daar worden zo’n dertig kleine appartementen en horeca op de begane grond gerealiseerd. Het voorstel moet nog worden voorgelegd aan de commissie Ruimte.

(bron: NH Nieuws)

Het project is een herontwikkeling van het voormalige UWV-kantoor aan het plein. De dertig appartementen bestaan voornamelijk uit studio’s en kleinere appartementen met één of twee kamers. Het betreft zorg- en sociale- huurwoningen variërend van 32 tot 59 m2, met aan de achterzijde van het gebouw een gemeenschappelijke buitenruimte, meldt mediapartner Rodi. Op de begane grond van het gebouw komt horeca, met een glazen wintertuin en podium.Kapitaalinjectie
Alkmaar kampt, net als bijna iedere gemeente, met een hoge woningnood. Vorig jaar vroeg de gemeente zes miljoen euro aan via het Woningbouwimpuls, om de nieuwbouw te versnellen. Die kapitaalinjectie werd toegezegd. Onder meer in Overstad, worden er ruim 1.000 woningen bijgebouwd.

Ook werd eerder deze week bekendgemaakt dat Alkmaar kansen ziet voor woningbouw op de huidige locatie van Stadswerk072. Burgemeester en wethouders stellen voor om de locatie aan de Herculesstraat vrij te maken voor woningen. Stadswerk072 zal worden verplaatst naar de locatie van de Huisvuilcentrale (HVC)

Reacties

Cookieinstellingen