21e editie van concertreeks Zomer op het Plein geslaagd!

Foto: Rick Akkerman

De 21e editie van Zomer op het Plein was anders dan anders. Het gratis toegankelijke buitenfestival werd vanwege de corona maatregelen naar binnen verplaatst. Duizenden bezoekers genoten in juli en augustus van zo’n 40 unieke concerten die twee keer op een avond of middag in Theater De Vest gespeeld werden. Door reservering met placering konden de concerten veilig en op 1,5 meter afstand worden gerealiseerd.

Ondanks dat het programma naar binnen was verplaatst, werden de concerten uitermate goed bezocht. Met name de vroege avond en de late zondagmiddag concerten genoten grote belangstelling en waren regelmatig uitverkocht. Naast de enthousiaste bezoekers waren ook de artiesten dolgelukkig dat ze weer voor een publiek konden spelen.

Ook het straattheaterfestival Zomer in De Mare werd deze zomer vanuit De Rekerhout naar De Vest verplaatst. Het programma dat bedoeld was voor een openlucht-setting, kwam ook in de theaterzaal goed tot zijn recht. De familievoorstellingen die op vijf woensdagmiddagen werden geprogrammeerd, bleken een schot in de roos. Jong en oud genoot volop en verschillende edities werden goed bezocht.

Ondanks het succes van het zomerprogramma in De Vest, vindt de editie van 2022 zich naar verwachting weer vrij toegankelijk in de openlucht plaats.

Reacties

Cookieinstellingen