55+

Verkeersmaatregelen tijdens Formule 1

Foto: Charles Duijff

In Zandvoort vindt van 3 t/m 5 september de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix plaats. Om het verkeer en de drukte in goede banen te leiden en om sluipverkeer tegen te gaan, worden sommige wegen tijdelijk afgesloten.

De gemeente heeft samen met de gemeente Zandvoort, Veiligheidsregio Kennemerland en de Dutch Grand Prix een mobiliteitsplan opgesteld met tijdelijke verkeersmaatregelen. Ook in Haarlem is een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Ringenstructuur

Tijdens de F1 geldt een ringenstructuur met afsluitingen. Op die manier wordt verkeershinder door bezoekers zonder parkeerticket voorkomen.

-Ring 1 – circuit en directe omgeving: alleen te voet toegankelijk.
-Ring 2 – Zandvoort (exclusief Bentveld) en Bloemendaal aan Zee: toegangswegen naar deze ring worden van donderdagnacht 2 september 00.01 uur tot maandagochtend 6 september 05.00 uur afgesloten.
-Ring 3 – Bentveld en delen van Aerdenhout, Overveen, Ramplaankwartier en het gebied rondom de Zijlweg in Haarlem: toegang tot deze ring wordt van donderdagavond 2 september 23.00 uur tot zondagmiddag 5 september 15.00 uur beperkt voor bezitters van een doorlaatbewijs
Ring 4 – wegafsluitingen op toegangswegen naar de derde ring zoals de Julianalaan in Haarlem en Lankhorstlaan: wegafsluitingen zijn alleen actief tijdens de instroom van de bezoekers van DGP.

Alle maatregelen zijn ook te vinden in een interactieve kaart op de website van Arcadis.

Doorlaatbewijzen

Beide toegangswegen naar Zandvoort worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdag 2 september 00.01 uur tot maandag 6 september 05.00 uur. Alleen met een doorlaatbewijs kunt u Zandvoort bereiken via de doorlaatpost op de Zandvoortselaan. Het is niet mogelijk om via de Zeeweg te rijden.

Moet u tijdens de F1 in Zandvoort zijn, bijvoorbeeld voor werk? Dan heeft u dus een doorlaatbewijs nodig.

Als uw auto(’s) niet met een kenteken in Zandvoort geregistreerd staat, maar u wel één of meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren, kunt u via de website www.doorlaatbewijs.nl/zandvoort één of meerdere doorlaatbewijzen aanvragen.
Als u in Zandvoort moet zijn voor het uitvoeren van leveranties, storingsmeldingen of zorgverlening kunt u via uw werkgever of contactpersoon uw doorlaatbewijs opvragen.
Als u eigenaar bent van een gastenverblijf en voldoet aan één van de bovenstaande voorwaarden om in aanmerking te komen voor één of meer doorlaatbewijzen, dan bent u zelf verantwoordelijk voor het aanbieden van de doorlaatbewijzen aan uw gasten.

Vraagt u op 18 augustus of later een doorlaatbewijs aan? Dan kunt u deze vanaf woensdag 1 september ophalen net buiten Zandvoort. Dit kan op het parkeerterrein van de Amsterdamse Waterleidingduinen: Parkeerplaats 2051 EC Bentveld.

De openingstijden van het ophaalloket zijn:

Woensdag 1 september: 10.00 uur – 13.00 uur

Donderdag 2 september t/m zondag 5 september: 10.00 uur – 16.00 uur.

Reacties

Cookieinstellingen