Bondscoach Louis van Gaal traint Telstar

Foto: Ton van Steijn

Menig Telstar-fan keek er al maanden naar uit: Louis van Gaal als trainer van de Witte Leeuwen. Vanochtend stapte de bondscoach het veld op in Velsen-Zuid en leidde hij voor één keer de training.

(foto’s: Ton van Steijn en Dennis Gouda)

De training is een voorbereiding op de wedstrijd van vrijdag, want dan is Van Gaal ook de hoofdtrainer van Telstar. Tegenstander die avond is buurman en koploper Jong AZ.

Aan de trainingactie van Louis van Gaal is een sponsoractie verbonden voor Spieren voor Spieren. Louis van Gaal tijdens de persconferentie van vanmorgen: “Ik heb dit gedaan omdat Spieren voor Spieren wordt ondersteund. Ik heb het gedaan omdat Telstar mijn oude club is. En omdat Pieter de Waard het heel goed in de markt kan zetten. Het is te danken aan hem en aan mijn vrouw Truus. Zij beheert mijn agenda, zo moet je het zien.”De zeventigjarige Van Gaal is al jaren ambassadeur van Spieren voor Spieren. “Een spierziekte is een progressieve ziekte. Het vergt veel van je brein en geest. Ik ben onder de indruk, omdat die kinderen zonder enige scrupule doorzetten. Het is topsport wat zij bedrijven.”

Tijdens de training van vanmorgen waren ook de fotografen Ton van Steijn en Dennis Gouda aanwezig. Zij maakten beide een uitgebreide fotoreportage waarvan in dit artikel enkele foto’s. Klik voor zijn complete fotoserie’s op Ton van Steijn en Dennis Gouda.

Reacties

Cookieinstellingen