Inschrijving ‘Subaru Beach Battle Wijk aan Zee’ gestart

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op zondag 28 november wordt voor de zevende keer de Beachbattle verreden op het strand van Wijk aan Zee. Inmiddels is de inschrijving gestart voor wat gezien wordt als een van de mooiste strandraces van ons land. .

De vorige editie dateert alweer van 2 jaar geleden. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, maar dit keer lijkt het allemaal door te kunnen gaan. En dat is goed nieuws voor heel veel fietsliefhebbers. De editie van 2019 telde maar liefst 600 deelnemers die vanaf de Dorpsweide in Wijk aan Zee het avontuur aangingen. Toen ging de overwinning bij de heren naar Lars Boom, die de 40 kilometer wist af te leggen in een tijd van 1 uur 10 minuten en 44 seconden. Bij de dames was toen vijfvoudig Nederlands kampioene en voormalig (2016) Europees kampioene Pauliena Rooijakkers de snelste.Tot de verbeelding sprekend parcours
Net als bij de vorige edities is ook dit jaar weer sprake van een tot de verbeelding sprekend parcours dat zich uitstrekt over de stranden van Wijk aan Zee en Velsen (+ een éénmalige overgang over de Noordpier indien de weersomstandigheden dit toelaten). Na een race van in totaal 40 (recreanten en businessteams) of 54 kilometer (licentiehouders en basisleden) ligt de finishlijn voor Beachclub Sunsea.

Alle elementen van ‘Het Strand’ komen in het parcours aan bod: strand op- en afgangen, het duin, de vloedlijn, de pier, strandhuisjes sidewalks, strandpaviljoenen en natuurlijk veel zand. Diverse uitdagende elementen als de 18% steile Muur van WaZ, en de éénmalige overgang over de Noordpier maken het parcours enig in zijn soort.Massastart voor wedstrijdrijders en recreanten
Anders dan voorgaande edities zullen de wedstrijdrijders en de recreanten gelijktijdig  starten. De massastart is om 13.00 uur. Voor de recreanten ligt een tijdslimiet van 2,5 uur.

Wie volgen Lars Boom en Pauliena Rooijakkers op?
Wie op zondag 28 november de opvolger gaat worden van Lars Boom en Pauliena Rooijakkers, de winnaars van de editie van 2019, of dat zij erin zullen slagen om hun titel te prolongeren… we weten het over anderhalve maand. Tot die tijd zal men eerst zich moeten gaan inschrijven om überhaupt mee te kunnen doen met deze heroïsche mountainbikerace.

Gereed voor de start op de Dorpsweide

 

Snel inschrijven
Inschrijven voor de Beach Battle Wijk aan Zee kan vanaf heden. Klik HIER voor het inschrijfformulier.

Kijk voor meer informatie op http://subarubeachbattle.nl/

Reacties