Dansvoorstelling Freedom 16 november in Theater de Vest Alkmaar

Foto: Aangeleverd

Freedom is, na Happiness, Phobia en LOVE een nieuwe Club Guy & Roni + Slagwerk Den Haag voorstelling over menselijke emoties en waarden. Vertrekpunt voor de dansvoorstelling is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onterecht vastzat in Guantánamo Bay.

Hij beschreef zijn verhaal in zijn boek Guantánamo Diary dat onlangs werd verfilmd als The Mauritanian. Ould Slahi schreef de originele tekst voor de voorstelling, en verbindt zich als ‘writer in residence’ een jaar lang aan NITE (Club Guy & Roni + Noord Nederlands Toneel) en cultureel centrum De Balie, voor het seizoen 21-22. Freedom is een explosieve, high-energy en ontroerende dansvoorstelling, in de (inmiddels 20-jarige) traditie van Club Guy & Roni. De voorstelling is gemaakt door Roni Haver en Guy Weizman, en wordt gespeeld door het prijswinnende ensemble van dansers en muzikanten van Club Guy & Roni  en Slagwerk Den Haag.

Vertrekpunt voor de voorstelling is het verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die 14 jaar onterecht vastzat in Guantánamo Bay, waar hij werd ondervraagd en gemarteld. Al in 2005 werd geconstateerd dat er geen bewijs was dat hij misdaden had begaan tegen de Verenigde Staten of bondgenoten. In 2009 wordt hij na een rechterlijke uitspraak vrijgesproken, toch zit hij daarna nog tot 2016 vast.

Cookieinstellingen