Meerdere commerciële ruimtes Ringersfabriek gekocht door Alkmaarse ondernemer

Foto: Richard Rood

Op maandag 15 november tekende John Steenbeek, handelend namens Ringers Vastgoed, de koopovereenkomsten voor 3 commerciële/horeca ruimtes op de begane grond van de Ringersfabriek Alkmaar. Edwin ten Brinke, directeur Ten Brinke Vastgoedontwikkeling, tekende als verkopende partij. De verkochte ruimtes kennen een gezamenlijke oppervlakte van 2.500m².

Transformatie Ringersfabriek
Het project Ringersfabriek betreft de transformatie van de monumentale voormalige chocoladefabriek. In totaal worden er door Ten Brinke 7 commerciële c.q. horeca ruimtes en 73 koopappartementen gerealiseerd. Op 1 na zijn alle appartementen inmiddels verkocht. De drie verkochte horecaruimtes bevinden zich in de delen van de fabriek die tussen 1920 en 1950 gebouwd zijn, met als imposant middelpunt een overdekt plein met sheddak dat een vrije hoogte van 7,5 meter kent. Het project zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2022 opgeleverd worden.

John Steenbeek: “Ik kijk er naar uit om met een aantal prominente Alkmaarse partijen een nieuw concept te ontwikkelen, wat Alkmaar nóg meer op de kaart gaat zetten. Een aanvulling op het reeds bestaande bruisende centrum van Alkmaar, met nadruk op de historie en beleving van dit prachtige pand en het gebied eromheen. Er is in heel Alkmaar geen locatie met zoveel industrieel karakter, zo’n groot oppervlak en unieke eigenschappen als de grootse hal en de prachtige ligging aan het Ringersplein. En dat alles op loopafstand van het centrum.”

“Met de komst van ongeveer 285 appartementen van BPD rondom de Ringersfabriek, de nieuwe ontwikkelingen in Overstad, de momenteel in aanbouw zijnde woningen van Ten Brinke en het vernieuwde winkelcentrum Noorder Arcade (inmiddels Ringers Winkelcentrum genaamd), wordt dit een uniek deelgebied van Alkmaar met een geheel eigen sfeer en aantrekkingskracht. Een aantrekkelijk gebied voor bewoners, bezoekers en toeristen. Een bezoek hieraan moet echt een unieke belevenis worden.”

Ringerskwartier
De transformatie van de Ringersfabriek is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Ringerskwartier, een samenwerkingsproject van Ten Brinke, gemeente Alkmaar, BPD en AM. Naast de transformatie van de Ringersfabriek voorziet de gebiedsontwikkeling in de nieuwbouw van circa 285 appartementen, een totale vernieuwing van de openbare ruimte (inclusief een evenementenplein) en de restauratie en verbouwing van het Ringers Winkelcentrum.

Reacties

Cookieinstellingen