Winterterras op het Waagplein afgebroken

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Het winterterras op het Alkmaarse Waagplein is vandaag afgebroken. Het besluit werd al half december genomen na afkondiging van de coronamaatregelen die sluiting van de horeca tot gevolg hadden.

Het winterterras is er deels komen te staan dankzij geld uit een stimuleringsfonds van de gemeente Alkmaar, het andere deel namen de horecaondernemers voor hun rekening. Het plan was dat de ondernemers hiermee door coronamaatregelen verloren inkomsten konden inhalen. Maar vlak nadat het terras was opgebouwd, kondigde het demissionair kabinet de avondlockdown aan. Hierdoor mochten horecaondernemers na 17.00 uur geen gasten meer ontvangen.Nog twee weken later kondigde het demissionair kabinet een harde lockdown aan, waardoor horecaondernemers helemaal geen gasten meer konden ontvangen, met als gevolg dat nu uit kostenoverwegingen besloten moest worden om het enorme overdekte terras af te braken.

Alle hoop is nu weer gevestigd op de periode na de huidige lockdown. Waarschijnlijk zitten we dan aan het begin van de lente en wordt het ook in de open lucht weer goed toeven op het Waagplein.

Reacties

Cookieinstellingen