Goud of zilver verkopen? Bij Alexander-Edelmetaal in Alkmaar, Hoorn of Hilversum ben je aan het juiste adres

Foto: Alexander-Edelmetaal

In het historische centrum van Hoorn, op de Gedempte Turfhaven 4, is het familiebedrijf Alexander-Edelmetaal sinds 1989 gevestigd. De winkel is niet te missen. De gevelreclame is duidelijk vanaf de Veemarkt te zien en je loopt er als het ware tegenaan.

Vijfentwintig jaar geleden heeft Alexander-Edelmetaal zich gespecialiseerd in de inkoop van Goud en Zilver in de breedste zin van het woord met twee vestigingen in Hoorn en Alkmaar. Alexander en zijn broer Ralph runnen beide zaken.

In Hilversum is later een derde zaak gevestigd op de Havenstraat 30 A, die sinds 2014 zelfstandig beheerd wordt door de jongste broer León. Een verandering van Alexander- naar  Schorel-Edelmetaal was een feit.

Wat koopt Alexander-Edelmetaal in?
U kunt niet zomaar naar binnen. Eerst aanbellen. Waarom? Alexander legt uit dat het een veiligheidsvoorschrift is. “Na een gewapende overval en een andere overval buiten hebben wij de bedrijfsvoering veranderd. De gouden sieraden die in de etalage lagen zijn permanent verwijderd en deze worden gerecycled. ”

Postzegels
Een klein uithangbord met het logo van Escher refereert aan de tijd dat er postzegels werden verkocht. “Tegenwoordig zijn er nog weinig verzamelaars. Met onze ruime ervaring richten wij ons op de inkoop van goud en zilver, buitenlandse- en Nederlandse munten, officieel gestempelde baren, sloopgoud en kronen.”

Sieraden of munten hebben vaak een emotionele waarde. Veel verhalen worden verteld van wie de sieraden waren. Dat begrijpen wij en gaan daar met respect mee om.

Op de toonbank worden de gouden en zilveren sieraden, munten en ander zilverwaar gewogen en getest op echtheid en karaatwaarde zodat de klant kan zien wat er gebeurd. Wij garanderen een eerlijke prijs, gebaseerd op de actuele dagkoers die per dag verschilt. Stijgt de koers dan geven wij een hogere prijs, daalt de koers dan is de prijs lager. Uiteraard blijven het de verkopers die akkoord gaan met het geboden bedrag.

Wij betalen direct contant uit. Indien de klant het wil, wordt het bedrag meteen elektronisch overgemaakt op de bankrekening. Grote bedragen worden altijd per bank overgemaakt. Het is verplicht om een geldige legitimatie te laten zien daar wij niet van minderjarigen mogen kopen. Tevens hebben wij een registratieplicht bij de politie van de ingekochte edelmetalen.

Koersbepaling
Voor de inkoop van goud of zilver geldt altijd de actuele dagkoers. Voor een collectie munten betalen wij niet alleen de goud- of de zilverkoers maar ook de verzamelwaarde die op dat moment in de muntenhandel geldt. Beleggen in baren goud en zilver? Dat kunt u bij ons bestellen.

Openingstijden

  • Maandag van 13.00 uur tot 17.00 uur
  • Dinsdag t/m zaterdag van 10.00 uur tot 17.00 uur.
  • Telefonisch bereikbaar: 0229-232278

Voor meer informatie bezoek onze website, www.alexander-edelmetaal.nl.

Reacties

Cookieinstellingen