15e editie Wandel4daagse Alkmaar van start

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Vanmorgen is om 06.30 uur de 15e editie van de Wandel4daagse Alkmaar van start gegaan. Ruim 4000 wandelaars zullen de komende dagen hun kilometers maken in en rond Alkmaar.

(foto’s: Wim Meijer Fotografie)

Gisteravond werd het wandelevenement al officieel geopend door Wethouder Anjo van de Ven, in de Grote Kerk Alkmaar waar de deelnemers al hun stempelkaart op konden halen onder het genot van livemuziek.

De 15e editie van het wandelevenement van Sportorganisatie Le Champion brengt ruim 4.000 wandelaars naar Alkmaar. Dat zijn er zo’n 400 meer dan vorig jaar, toen in het eerste jaar na corona  3600 lopers aan de start verschenen. Onder de deelnemers van dit jaar zijn maar liefst 6 nationaliteiten vertegenwoordigd. Verder wandelen er 582 leden van Le Champion mee én zijn er maar liefst 143 wandelaars die nog geen enkele editie hebben gemist. Ook doen er 508 Alkmaarders mee.

Eerste start van de dag: de diehards op de 40 kilometer

Het spits werd vanmorgen afgebeten door de echte diehards. Zij hoorden de gong als slaan om 06.30 uur voor de 40 kilometer. Een hele opgave, zeker gezien de hoge temperaturen die deze dag, en ook de komende dagen wordt verwacht. In totaal zijn het 415 wandelaars die zich wagen aan deze ‘bijna-marathon’.

Om 07.20 was het tijd voor de wandelaars van de 25 kilometer om van start te gaan. De 25 kilometer blijkt dit jaar de meest populaire afstand met 1200 deelnemers. Voor de 20 kilometer is gekozen door een kleine duizend deelnemers, terwijl de 15 kilometer rond de 1100 deelnemers telt. De kortste afstand van 8,5 km is 393 keer gekozen.

Hieronder de start van de eerste groep op de 25 kilometer:

Goede doel: ’t Praethuys
Sinds 2017 is ’t Praethuys, een inloophuis voor mensen met kanker in Alkmaar, als officiële goede doel aan de vierdaagse verbonden. Tijdens de vorige editie werd er een recordbedrag van maar liefst  € 15.185,50 gedoneerd. Iedereen die geraakt is door kanker kan er terecht. Voor een gesprek, informatie, een activiteit of om even bij te tanken. Jaarlijks loopt er zo’n 3000 keer een bezoeker bij ’t Praethuys binnen. Bij inschrijving voor de Wandel4daagse Alkmaar kunnen deelnemers een vrijwillige bijdrage doen aan ’t Praethuys. De chequeoverhandiging van deze editie vindt zaterdag 17 juni om 15 uur plaats op het Waagplein.

In de komende dagen zal Nieuws.nl regelmatig aandacht besteden aan de Wandel4daagse Alkmaar, met op zaterdag een uitgebreid verslag van de binnenkomst op de laatste dag (zaterdag) op het Waagplein.

Hieronder een eerste foto-impressie van de eerste startgroepen op de openingsdag van de Wandel4daagse Alkmaar:

Cookieinstellingen