Tweede dag Wandel4daagse Alkmaar opnieuw een zonovergoten wandelfeest

Foto: Wim Meijer Fotografie

ALKMAAR – Na de eerste dag die de 2500 wandelaars voerde vanuit Alkmaar naar de natuurrijke omgeving in en rond Bergen was het vandaag de dag van de ‘De Stad van de Zonroute’.

Ná de start op het Canadaplein ging de route via de visbanken bij de Platte Stenenbrug richting het Oosterhout Park, de Turfmarkt en via het Victoriepark richting stempelpost De Terp in Oudorp. Vanuit Oudorp ging het over de kerkbrug om vervolgens over de Schermerdijk koers te zetten richting Strand van Luna. Een mooie route, veel langs water wat er, samen met een windje, voor zorgde dat het voor de wandelaars, ondanks de hoge temperaturen, toch goed was vol te houden.Morgen, op dag drie van de Wandel4daagse Alkmaar, wordt het nog drukker langs het parcours. Dan komen er nog zo’n 1500 wandelaars bij. Dat zijn de deelnemers die hebben gekozen van de ‘2-daagse’. Dat betekent dat dan zo’n 4000 wandelaars op pad gaan voor de zogenaamde Pelgrimsroute richting Heiloo en Egmond.

Ook vandaag was NieuwsNL-redacteur Wim Meijer weer te vinden langs het parcours. Hij maakte een uitgebreide fotoserie, waarvan hieronder een kleine selectie.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van de 1e dag van Wandel4daagse Alkmaar.

Klik HIER voor de uitgebreide fotoserie van de 2e dag van Wandel4daagse Alkmaar.

Cookieinstellingen