Ruben Hoeke Band met Tribute to the Blues in Podium Victorie

Foto: Ron Koffeman

ALKMAAR – Op zondagmiddag 5 november staat de Ruben Hoeke band op het podium van Victorie met hun ‘Tribute to the Blues’-tour. De veelzijdige band laat zich tijdens dit optreden van een andere kant zien met een repertoire uiteenlopend van Fleetwood Mac, BB King, JJ Cale, Jimmy Reed, Ten years After tot John lee Hooker, The Rolling Stones, Gary Moore, John Mayall en misschien zelfs bepaalde Nederlandse artiesten uit het roemruchte vaderlandse beat-verleden.

Gitarist Ruben Hoeke kun je plaatsen in het rijtje muzikanten die de Nederblues en Rock naar een hoger niveau hebben getild. Sinds zijn eerste optreden in 1992 tourt hij onafgebroken door Nederland, speelde op festivals in Denemarken, Duitsland, België, Estland, USA, Ierland, Luxemburg en Curaçao, bracht een tiental albums in diverse stijlen uit en betrad het podium met talloze nationale- en internationale topmuzikanten. Diverse media omschrijven Ruben als een ‘stergitarist van wereldklasse’ en ‘een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen’. Sinds 2004 koerst hij met zijn Ruben Hoeke Band zijn eigen weg.

Ruben heeft zich door de loop der jaren vele genres eigen gemaakt. Rock, pop, soul, boogie, country, folk, ska, reggea, hardrock, ballads etc. Echter; het bloed kruipt waar het niet gaan kan. De blues is iets dat in zijn DNA zit en altijd de rode draad door zijn muziek is gebleken. Met zeer lovende recensies op zak trekt de Ruben Hoeke band dit najaar langs de zalen in Nederland. Op 5 november staan ze in de grote zaal van Podium Victorie.

Het concert begint om 15:45 in de grote zaal. Dit is een show met zitplaatsen, vrije plaatskeuze. Voor meer informatie en kaarten kunnen geïnteresseerden terecht www.podiumvictorie.nl.

(foto: Ron Koffeman)
Cookieinstellingen