ICI Paris terug in Langestraat

Het pand van ICI dat 1 januari uitbrandde.
Foto: ICI Paris XL

ICI Paris XL keert medio maart terug in de Langestraat. Dat is 2,5 maand nadat een grote brand diverse panden, waaronder dat van de parfumeriewinkel, verwoestte.

In nacht van oud op nieuw werd een flink deel van het winkelhart van Alkmaar in de as gelegd. Onder meer de mode- en schoenenwinkels Spaander en Waardijk werden daardoor dakloos. Ook ICI Paris XL was van de aardbodem verdwenen.

Achter de schermen van de parfumerieketen werd echter hard gewerkt aan een snelle oplossing. Martijn de Looze, operationeel directeur winkels bij ICI: “Ik heb goed nieuws voor onze vele klanten. Op woensdag 18 maart gaat de deur van onze nieuwe winkel aan de Langestraat open.”

In het desbetreffende pand, naast de Hema, zit nu nog een tweede vestiging van DiDi. “DiDi gaat terug naar een winkel, en daarvan konden wij gebruik maken.” Vooralsnog wordt dit het tijdelijke onderkomen van ICI, maar De Looze sluit niet uit dat het (enige) Alkmaarse filiaal er permanent komt te zitten. “Een mooie plek, zeker zo mooi als wat we hadden.”

Zo zag Langestraat er na brand uit.
Zo zag Langestraat er na brand uit.

 

Reacties

Cookieinstellingen