Natuurwerkdag in drie ‘Houten’

De Hout: zaterdag wordt er gewerkt.
Foto: eigen foto

De Alkmaarse natuurwerkdag heeft grotendeels plaats op 28 februari. Vrijwilligers zetten zich zaterdag actief in voor het groenonderhoud in de (Alkmaarder) Hout, de Rekerhout en de Oudorperhout.

De landelijke natuurwerkdag is altijd in november. In Alkmaar was dat zo’n groot succes onder jong en oud, dat is besloten tot een extra dag. En hoewel al velen zich hebben opgegeven om de natuur op te schonen, zijn een extra paar handen altijd welkom. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij de betreffende locatieleider. Maar zij kunnen zich natuurlijk ook ter plekke melden. De activiteiten starten om 9.30 uur en duren tot ongeveer 15 uur (inclusief lunch).

In de Rekerhout worden wilgen geknot. Verzamelen in de Kinderboerderij aan het Krielenzand 5. Leider is Gerard Bijman (IVN, [email protected]). Wolgen worden ook gesnoeid in de Oudorperhout. De groep vertrekt vanaf openbare basisschool De Zes Wielen aan de Munnikenweg 18, onder leiding van Hans Schouten,[email protected]). In de Hout wordt hakhout onderhouden, en houtige opslag van esdoorns verwijderd. Leider Rikie Kleverwal van stichting cultuurpark de Hout ([email protected]) staat gereed bij de muzieknis.

Reacties

Cookieinstellingen